McLAREN: Prehitro je govoriti, da smo lahko KONKURENČNI MERCEDESU in RED BULLU

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Moštvo iz Wokinga je na koncu premagalo Racing Point (tudi na račun kazni v obliki petnajstih točk, ki jo je roza moštvo izgubilo zaradi kopiranja Mercedesovih delov), dodatno finančno stabilnost ekipi pa naj bi prinesel posel z ameriškim konzorcijem, ki je za delež v McLarnu odštel 185 milijonov funtov.

Seidl je previden glede tega, kar lahko od McLarna pričakujemo v naslednji sezoni: “Mislim, da moramo ostati realistični,” je povedal in dodal: “Ne glede na dober rezultat, ki smo ga dosegli ta vikend in tretjega mesta med konstruktorji, še vedno dobro vemo, kje smo v tem trenutku. Med nami in Mercedesom ter Red Bullom še vedno zija velika luknja.”

Carlos Sainz in Lando Norris sta McLarnu privozila tretje mesto med konstruktorji.

Nemec na čelu tradicionalne angleške ekipe je sicer ponosen na napredek, ki so ga uspeli pokazati v letošnjem letu, a odkrito priznava, da bodo morali investirati v nov vetrovnik in simulatorje. Seidl je mnenja, da bodo pretekla še leta, preden bo moštvo na takšnem nivoju, kot je danes Mercedes.

“A vseeno mislim, da je najpomembnejša stvar, da smo letos dokazali, da je ekipa na čelu z Jamesom Keyem sposobna izdelati zelo konkurenčen dirkalnik. To je pomemben korak naprej v primerjavi z lansko sezono,” je dodal Seidl.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish