McLaren pomirja Mercedes

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2013 .

 
Iz McLarna so zanikali ugibanja, da bi Honda lahko pridobila s tem, ko bo britansko moštvo prihodnjo sezono še vedno sodelovalo z Mercedesom, preden bodo začeli uporabljati Hondine motorje.

V četrtek je bilo uradno potrjeno, da bo moštvo McLaren v sezoni 2015 uporabljalo Hondine 1.6 litrske V6 turbo motorje, ki pa bodo predpisani za uporabo že prihodnjo sezono. McLaren bo tako učno leto z novimi pogonskimi agregati preživel z Mercedesom, zato pa Nemce zdaj skrbi, da bi v Wokingu lahko zbrali podatke o njihovih motorjih in jih nato posredovali Hondi.

“O tem smo se z Mercedesom pogovorili na dolgo,” je o skrbi za Mercedesovo intelektualno lastnino povedal izvršni direktor McLarna Jonathan Neale. “Poskrbeli smo, da so zdaj pomirjeni. Tu gre tudi za interese Honde. Gre za organizacijo, ki daje velik pomen časti, tako kot tudi Mercedes. Pri McLarnu bomo med tema dvema organizacijama delali tako, da ne bomo oškodovali ne ene, ne druge.”

Neale je poudaril, da je v interesih McLarna, kakor tudi v interesih Mercedesa, da bo sodelovanje v sezoni 2014, pred prestopom McLarna k Hondi, uspešno. “Potrebujemo drug drugega, če želimo biti uspešni, zato zaupamo svojim partnerjem. Zavedamo se, da smo vzajemno odvisno. Čeprav smo na stezi konkurenti, se v zakulisju med sabo neizmerno spoštujemo,” je še dodal Neale.