McLaren obljubil preiskavo

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2013 .

 

Iz moštva McLaren so odgovorili na trditve Red Bull Racinga, da je britansko moštvo krivo za težave Marka Webbra v Avstraliji. Webber je na dirki za VN Avstralije zelo slabo štartal, potem pa mu je ponagajal še KERS, zato je šef moštva Red Bull, Christian Horner dejal: “Vprašati morate McLaren, zakaj nadzorna enota ni delovala.”

McLarnovo hčerinsko podjetje MES (McLaren Electronic Systems) ekipam formule ena dobavlja standardizirano elektronsko nadzorno enoto. Letos ekipe uporabljajo novo, pripravljeno za uporabo v prihodnjih sezonah, ko bodo dirkalnike poganjali V6 turbo motorji. Nadzorna enota jo je zagodla ekipam že na testiranjih, nazadnje pa je povzročala težave še mednarodni avtomobilistični zvezi FIA, ki je na dirki v Avstraliji izgubila stik z dirkalniki in tako iz vodstva dirke ni mogla daljinsko onesposobiti uporabe gibljivega zadnjega krilca DRS. Na dirki pa je enota še bolj nagajala Marku Webbru.

Martin Whitmarsh, šef moštva McLaren, je bil pretresen, ko je slišal Hornerjeve kritike. “Priznali bomo krivdo, če je napako zakrivila programska oprema ali sama elektronika nadzorne enote. Toda težave z nadzorno enoto lahko povzročijo tudi ekipe same, če jo nastavijo narobe. Toda vse to bomo pregledali. Razočaran bom, če bomo krivi mi, saj se zaradi naše nadzorne enote, ki jo uporabljajo v F1, NASCAR in Indycaru, do zdaj ni ustavil niti en dirkalnik. Na to smo ponosni,” je povedal Whitmarsh.