McLaren Honda želi takoj uspeti

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2014 .

McLarnov dirkaški direktor Eric Boullier je po prvem dnevu testiranj v Abu Dabiju dejal, da ponovno zdrućena naveza McLaren – Honda želi žeti uspehe vse od prve dirke. McLaren in Honda sta sodelovala v letih med 1988 in 1992, v tem obdobju pa so osvojili osem naslovov svetovnih prvakov, pred prihodnjo sezono pa sta nekoč močna zaveznika zopet združila moči.

Hondin motor za sezono 2015 je sodobni dirkalnik formule ena poganjal prvič neadvno v Silverstonu, v zadku McLarna pa bo znova v akciji ta teden na posezonskem testiranju.

“V Melbourne bi radi odpotovali z mislijo, da smo pripravljeni na zmago,” je dejal Boullier. “Vem, da lahko sanjamo, a obenem tudi trdo delamo, da te sanje uresničimo, saj le tako lahko pokažemo kar bi radi pokazali. Tako Honda kot McLaren želita zmagati čimprej, zato se želimo izboljšati tam, kjer je to potrebno, da takoj uspemo.”

McLaren Honda pa v Abu Dabiju danes ni opravila prav veliko kilometrov. Stoffel Vandoorne, ki je dobil priložnost v dirkalniku je odpeljal vsega tri kroge, preostanek dneva pa je McLarnov dirkalnik zaradi težav z elektroniko preždel v garaži. toda Boullier je pojasnil, da bodo ta dva dneva izkoristili za preizkuse sistemov in odkrivanje napak. “Gre le za to, da bomo preverili vse sisteme, programsko opremo, delovanje različnih delov motorja, ter sistemov za regeneracijo energije,” je pojasnil. Morda bomo porabili kakih 10 voženj, preden bomo napredovali v naslednjo fazo, to je, daljši niz krogov. Takšen je naš načrt. Postopoma bomo obremenjevali motor, morda ne do same meje. Predvsem bomo dodobra preizkusili električni paket in sistem za regeneracijo energije,” je še pojasnil Boullier.

Vandoorne je po treh krogih v popoldanskem času naposled obtičal na stezi in poskrbel za prekinitev testiranja.

Foto: McLaren