McLaren bo lahko uporabil dodatni motor

Avtor prispevka: , objavljeno 2. julija 2015 .

McLarnova dirkača Fernando Alonso in Jenson Button bosta lahko v letošnji sezoni uporabila dodatni Hondin motor brez kazni, kot je FIA prilagodila T

To so sprejeli na sredinem srečanju strateške skupine, kjer je FIA odločila, da bo vsak novi proizvajalec motorjev, ki bo vstopil v šport, lahko porabil eno pogonsko enoto na dirkača več. Zavoljo pravičnosti so novo sprejeto pravilo v veljavo podali že za letošnjo sezono, ko smo bili priča povratku Honde z McLarnom v Formulo 1. Ideja o tej spremembi je bila v največji meri posledica petindvajsetmestne kazni, ki sta jo dobila oba dirkača McLarna v Avstriji zaradi uporabe petega motorja.

Poleg tega se obeta celovita prenova sistema kazni glede pogonskih enot, čemur se bosta posvetili FIA in management Formule 1, ki bosta pripravili celosten nabor ukrepov glede razvoja pogonske enote in stroškov njene oskrbe. To bo vključevalo pregled sedanjega sistema za nadzor posodobitev tekom sezone, povečanja omejitve goriva med dirko in omejitev glede uporabe dinamometrov motorja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish