McLaren “50 odstotkov v zaostanku”

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2015 .

Drugi dan testiranj v Barceloni je bil za moštvo McLaren Honda najuspešnejše izmed dosedanjih letošnjih priprav. Fernando Alonso je v celem dnevu odvozil 59 krogov, pri čemer je dosegel čas 1:25.961, ki je bil 1.387 sekunde slabši od najhitrejšega, ki ga je odpeljal Daniel Ricciardo v Red Bullovem dirkalniku.

Moštvo se sooča z velikimi težavami z zanesljivostjo, saj je kljub najuspešnejšemu dnevu Alonso odpeljal najmanj krogov izmed vseh dirkačev.

“Do zdaj smo opravili le polovico stvari, ki smo jih želeli,” je priznal McLarnov dirkaški direktor, Eric Boullier. “Na voljo imamo 12 dni za priprave, kar pomeni, da če izpustimo več kot polovico, ne bomo stoodstotno pripravljeni. To torej pomeni, da smo s svojimi načrti v 50 odstotnem zaostanku.”

Boullier je med drugim priznal, da pri McLarnu še niso začeli delati na sami hitrosti dirkalnika, saj se za zdaj osredotočajo na to, da bo vse delovalo tako, kot je treba. “Zaenkrat še ne iščemo hitrih krogov. Prihodnji teden dobimo nove dele dirkalnika. Do takrat pa moramo preveriti številne sisteme, kar vključuje številne parametre, ki jih moramo razumeti, če želimo razumeti dirkalnik. Odpeljati moramo čimveč krogov in zbrati čimveč podatkov preden se lahko posvetimo hitrosti. Prioriteta je razvojni program.

Dirkalnik je v tem trenutku tak, kot je bil ob predstavitvi. Z njim nismo mogli odvoziti dovolj krogov, da bi lahko uporabili nove dele. Prihodnji teden bomo naredili korak naprej, potem v Avstraliji pa še enega,” napoveduje Boullier.

Foto: McLaren

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish