MCL34 se predstavi

Avtor prispevka: , objavljeno 14. februarja 2019 .

Moštvo McLaren je danes v Wokingu predstavilo svoj dirkalnik za prihajajočo sezono. Na dirkalniku še vedno prevladuje papaja oranžna barva shema kot v pretekli sezoni, le da je tokrat poleg prisotne nekaj več modre barve. Vidno pa je tudi večje število pokroviteljev, med katerimi sta letos na novo podjetij Estrella Galicia 0,0 in Huski Chocolate.

Moštvo se v novo sezono podaja tudi v povsem novi dirkaški zasedbi. Fernanda Alonsa in Stoffela Vandoorna bosta nadomestila Carlos Sainz in Lando Norris. Športni direktor moštva  Gil de Ferran je ob predstavitvi povedal:

“Vzdušje znotraj moštva je neverjetno. Izjemno je, ko vidiš rezultat trdega dela, ki smo ga opravili skozi zimo, dirkalnik v vsem svojem sijaju. Gre za umetnino, ki je odraz celone predanosti ter znanja moštva.”

Novi dirkalnik bo prav tako kot njegov predhodnik uporabljal Renaultove pogonske sklope. Cilj moštva pa je zagotovo napredek v primerjavi z minulo sezono, ko so končali na šestem mestu v seštevku konstruktorjev, kar je le izenačitev njihove najboljše uvrstitve s Hondo.

Številna razočaranja v zadnjih sezonah so botrovala tudi k precejšnjim kadrovskim spremembam, poleti je tako odšel tudi tedanji vodja moštva Éric Boullier.