“Mazohist” Marquez do stopničk skozi težave in bolečine

Avtor prispevka: , objavljeno 7. julija 2024 .

Marc Marquez je prebrodil tehnične težave, poškodbo, smolo in na koncu še bolečine in si izboril drugo mesto na dirki za VN MotoGP, zaradi česar si je zaslužil vse pohvale svojega šefa mehanikov.

Marquez je pred dirko zavrnil spremembo nastavitev, ki bi omilile bolečine, zaradi poškodb, ki jih je staknil pri petkovem padcu, in raje izbral nastavitve, ki so mu omogočale višjo uvrstitev na dirki.

Španec si je pri padcu v petek zlomil kazalec in utrpel močan udarec v rebra, nato pa je zaradi smole na kvalifikacijah osvojil šele trinajsto štartno mesto. A na glavni dirki je prebrodil vse težave in se prebil do drugega mesta, tik za zmagovalcem Francescom Bagnaio.

Med dirko se je prebijal skozi karavano dirkačev, pri prehitevanju Franca Morbidellija pa je prišlo do dotika, pri katerem je ostal brez vetrobrana, sprožile pa so se mu tudi zračne blazine v kombinezonu, kar je poslabšalo bolečine in otežilo dirko. “V tistem trenutku je svoje naredil adrenalin in brez zaščite pred vetrom, s sproženim airbagom je postavil najhitrejši čas prvega sektorja,” je pojasnil Maruqezov šef mehanikov, Frankie Carchedi.

“V vseh letih dela v MotoGP še nisem doživel vikenda, kot je ta. Vsakič naredimo načrt,koliko rogov, kateri motor. Tokrat je bilo vse zaman, saj nam nič ni šlo po načrtih. Imeli smo tehnične težave in morali uporabiti drugi motocikel. V soboto smo se pripravili za primer, da bo šel na stezo, o čemer Nismo bili prepričani vse do zadnjega. To, da se je udeležil kvalifikacij je bil za nas bonus. Imeli smo tehnične težave z motorjev, nato še promet… Včeraj je imel težave v prvem sektorju, v dveh desnih ovinkih, kjer je imel največ težav z rebri. Danes zjutraj smo pripravili spremembe nastavitev z mislimi na poškodbe. Motocikel smo poskušali prilagoditi,da bi lažje vozil mimo bolečin, a nas je zavrnil in tako je dirko začel z nastavitvami, kakršne smo imeli na začetku prvega treninga, ter le stisnil zobe.

Govorili smo o tem, da bi radi le prišli do cilja in da bi osvojili čim več točk, saj je tukaj težko prehitevati. Marc je k sreči zelo močan in tudi motocikel je bil dober v zadnjem sektorju. Prav v zadnjem krogu dirke je postavil najhitrejši čas prvega sektorja,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje