MAZEPIN načrtuje ponovno pritožbo glede prodaje FORCE INDIE Lawrencu STROLLU

Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2020 .

Pritožbo je proti upraviteljem podjetja FRP Advisory, Geoffreyu Rowleyu in Jasonu Bakerju, vložil ruski kemijski velikan Uralkali, ki ga vodi Dimitrij Mazepin, oče Nikite Mazepina, ki bo v sezoni 2021 dirkal za ekipo Haas.

Uralkali je bil med številnimi konkurenčnimi ponudniki za prevzem takratne ekipe Force India, ki je julija leta 2018 prešla v last konzorcija Lawrenca Strolla, saj je bil kanadski milijarder izbran za najboljšega ponudnika. Administratorji FRP-ja so zagovarjali svoj postopek izbire, za katerega pa Uralkali trdi, da je bil napačen, zavajajoč in malomaren. Po obravnavi primera med 10. in 23. novembrom je bil sodnik Miles naklonjen upraviteljem in je zavrnil pritožbo Uralkalija do Rowleya in Bakerja.

Uralkali pod vodstvom Dimitrija Mazepina se namerava ponovno pritožiti na odločitev sodišča, ki je zavrnilo prvo pritožbo glede prodaje Force Indie konzorciju Lawrenca Strolla.

Uralkali je ob zavrnitvi pritožbe izjavil, da namerava zaprositi za pritožbo te zadnje odločitve. “Čeprav smo v Uralkaliju razočarani nad odločitvijo prvostopenjskega sodišča, smo zadovoljni, da je sojenje potrdilo številne naše predhodne izjave, vključno z dejstvom, da je bila ponudba Uralkalija za prevzem ekipe Formule 1 Force India višja od zmagovalne od Strolla,” se glasi v njihovi izjavi za javnost.