MAX VERSTAPPEN še naprej sanja o nastopu v LE MANSU z očetom JOSOM

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2020 .

Testna vožnja v dirkalniku kategorije LMP3 pretekli teden je poskrbela za večjo pozornost, kot bi lahko domnevali. Kajti na dirkališču v Portimau je v dirkalniku Ligier JS P320 sedel Jos Verstappen.

Čeprav je Verstappen starejši zagotovil, da je bilo to le za zabavo, ima zadeva določeno resno ozadje. Njegov sin Max je namreč že v lanskem letu dejal, da si želi nekega dne skupaj z očetom Josom nastopiti na legendarni dirki 24 ur Le Mansa. In ta želja je pri njem še kako aktivna, kar je namignil tudi ob robu dirkaškega konca tedna VN Sakhirja. “Zdi se mi, kot da sem sam bolj navdušen nad tem, da dirkava v isti ekipi, kot pa on. Menim, da ima to opravka s tem, da nenehno želi, da zmagam,” tako 23-letnik.

Test očeta Josa v Portimau je znova pogrel željo Maxa, da skupaj nastopita na dirki 24 ur Le Mansa.

Njegov oče Jos od leta 2012 ni sodeloval na nobeni dirki. “Moral sem ga malo prisiliti. Tudi sam želi opraviti dobro delo. Če se bova tega lotila, potem vsekakor na pravi način. Potrebovala bova veliko časa za trening, ne glede na to, v katerem dirkalniku bova želela nastopiti,” doda Max. Toda projekt Le Mans je na drugi strani njegovih zadolžitev v Formuli 1, ki zase zahteva vse več vikendov. Zaradi tega z njegovim nastopom na 24-urni dirki ne gre še računati. “Trenutno je to še daleč v prihodnosti.”         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish