Max VERSTAPPEN: RED BULL je bil boljša izbira, kot bi bil MERCEDES

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2020 .

Ko je pred šestimi leti v prvenstvu evropske Formule 3 zasvetila zvezda Maxa Verstappna, so se zanj začeli zanimati tako pri Red Bullu kot tudi pri Mercedesu. Verstappen in njegov menedžment, kamor ob očetu Josu spada tudi Raymond Vermeulen, sta se takrat odločila za Red Bull, izbiro, ki je. če upoštevamo razplet v zadnjih nekaj letih, pustila odprto tudi marsikatero vprašanje.

Toda Nizozemčeva osebna ekipa odločitve do danes ni obžalovala. “Takrat smo se na podlagi informacij, ki smo jih imeli, vsekakor pravilno odločili,” je za Motorsport-Total.com povedal Jos Verstappen. Menedžer Vermeulen dodaja: “Mislim, da smo se takrat pravilno odločili. V to smo še danes prepričani vsi trije.”

Za mladega Nizozemca so se leta 2014 resno zanimali tudi pri Mercedesu.

Verstappen in njegova ekipa so se najprej pogovarjali s svetovalcem podjetja Red Bull za motošport, Helmutom Markom. Kmalu zatem sta se na Nizozemcu obrnila tudi Toto Wolff in Niki Lauda, ​​ki sta si želela talenta pripeljati k Mercedesu.

Odločitev za Red Bull je bila sprejeta zaradi boljših kratkoročnih možnosti. Proizvajalec energijskih pijač je Verstappnu lahko ponudil sedež v Formuli 1 že v letu 2015. Pri 17 letih je v Melbournu debitiral za Toro Rosso in postal najmlajši voznik v zgodovini Formule 1.

Tako hitrega vstopa v kraljevi razred motošporta mu takrat pri Mercedesu niso mogli ponuditi. Lewis Hamilton in Nico Rosberg sta bila pod pogodbo, v odsotnosti mladinske ekipe pa bi se Verstappen moral zadovoljiti z vlogo testnega voznika in plačano sezono v GP2. Da bo kokpit v moštvu Mercedesa postal prost z upokojitvijo Nica Rosberga konec leta 2016, takrat še ni bilo mogoče predvideti.

In tako je menedžer Vermeulen še danes prepričan, da je bila odločitev za Red Bull pravilna. “Red Bull je Maxa čudovito sprejel in ga pripravil na prvenec v Formuli 1,” dodaja Vermeulen. “Smo del ekipe Red Bull in tu se res počutimo kot doma. Kaj prinaša prihodnost, vedo samo zvezde. Trenutno pa smo zelo zadovoljni s svojimi odločitvami.”

Po šestih sezonah v Formuli 1 pa se Max Verstappen lahko v svetovnem pokalu pohvali z “le” desetimi zmag in dvema tretjima mestoma v seštevku voznikov. Doslej glede na prevlado Mercedesa in Lewisa Hamiltona še ni bil resen kandidat za naslov. “Včasih je vse skupaj zame celo bolj frustrirajoče kot za Maxa,” priznava Jos Verstappen.

“A kot je dejal Max: lahko ste razočarani, a tudi to ne pomaga. Vsi si želimo, da bi se Max lahko boril za naslov svetovnega prvaka, hkrati pa je zabavno sodelovati pri doseganju tega cilja. Tudi to ima svoj čar. Upajmo, da nam bo uspelo naslednje leto.”

Članek je na voljo tudi na vmax.si