Max Verstappen ima v pogodbi zanimivo klavzulo

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2020 .

Helmut Marko je razril, da ima Max Verstappen v svoji pogodbi zapisano klavzulo, ki mu omogoča, da prosto zapusti moštvo, če se pri Hondi odločijo za odhod iz Formule 1.

Japonskega proizvajalca pogonskih enot trenutna pogodba z Red Bullom veže le še za prihajajočo sezono. Ta je tudi zadnja pred veliko spremembo tehničnih pravil leta 2021. Če bi se takrat odločili zapustiti šport naj bi to pri avstrijskem moštvu ustvarilo situacijo v kateri ima Max Verstappen proste možnosti za odhod in to kljub dejstvu, da je Nizozemec nedavno podaljšal pogodbo še za naslednje tri sezone.

“Na splošno lahko rečem, da gre za fiksno pogodbo. V primeru, da bo šlo vse v pravo smer ne pričakujemo nobenih težav. Pogodba s Hondo nas veže do sezone 2021. V primeru, da bi tako ostali brez dobavitelja pogonskih enot nam to precej oteži naše načrte. Jasno nam je namreč, da potrebujemo konkurenčen motor, če želimo zadržati Maxa.”

Takšna klavzula običajno dirkaču prinese negotovost glede prihodnosti v moštvu, toda Marko meni, da ta pogodba še vedno prinaša stabilnost za vse udeležene strani.

“Še vedno smo zadovoljni, saj ta pogodba prinaša stabilnost, še posebej pa neverjetno motivacijo. Naš največji skupen cilj je omogočiti Maxu, da postane najmlajši svetovni prvak v zgodovini.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish