Mateschitz izgublja zanimanje za Formulo ena

Avtor prispevka: , objavljeno 18. junija 2015 .

Lastnik moštev Red Bull in Toro Rosso, Dietrich Mateschitz je priznal, da počasi izgublja zanimanje za formulo ena, sploh zdaj, ko njegovi ekipi pestijo težave z Renaultovimi motorji.

Ta konec tedna se karavana najhitrejšega cirkusa mudi v Avstriji, na stezi Red Bull Ring. Toda številne težave s pogonskimi agregati Renaulta na preteklih dirkah grozijo ekipama proizvajalca energijske pijače s kaznijo, za uporabo dodatnih motorjev in to prav na domačih tleh, zaradi česar je udarec še toliko večji.

Sodelovanje z Renaultom naj bi po besedah Mateschitza jemalo ne le denar, temveč tudi motivacijo.

“Jemljejo nam ne le čas in denar, temveč tudi motivacijo. Nobena šasija in noben dirkač ne more nadoknaditi zaostanka v moči motorjev,” je dejal Avstrijski poslovnež. “Povrhu tega pa so pravila na področju aerodinamike tako stroga, da naš oblikovalec Adrian Newe ne more unovčiti vse svoje nadarjenosti. Do zdaj smo porabili že štiri motorje na obeh dirkalnikih, zato bomo izgubili štartne položaje. Le kaj se še lahko zgodi, da nam bo motivacija povsem pošla?” se je spraševal Mateschitz, ki se je sicer Berniju Ecclestonu že pred časom zavezal, da bo njegovo moštvo Red Bull v formuli ena ostalo vsaj do leta 2020, a meni, da ga Anglež nikakor v to ne more prisiliti. “Koliko ekip je izstopilo kljub temu, da so imeli pogodbe? je dejal. “Moštva ne moreš prisiliti, da ostane, če želi zapustiti ta šport. ”

Red Bull naj bi po nekaterih poročanjih prihodnje leto uporabljal Ferrarijeve pogonske agregate, a je Mateschitz to zanikal. “Prav nobene resnice ni v teh govoricah,” je povedal. “Za prihodnje leto še nimamo zamenjave za Renault.”

Sodelovanje s Ferrarijem naj bi namreč po njegovem mnenju pomenilo, da se njegovi ekipi ne bi mogli boriti za naslov prvaka. “Na voljo je motor, ki je le dovolj dober, da tekmecem jemlješ točke, nikoli pa ne bi mogel premagati tovarniške ekipe, ki ti te motorje dobavlja. Zato še vedno upamo, da se bo Renault izboljšal, saj upanje umre zadnje,” je povedal na koncu.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo