Massa: Williams je denar postavil pred talent

Avtor prispevka: , objavljeno 22. aprila 2018 .

Nekdanji dirkač ekipe Williams Felipe Masaa meni, da angleška ekipa s slabimi rezultati plačuje ceno, ker je raje kot talent izbrala denar. Brazilec vseeno upa, da se bo ekipi uspelo čim prej pobrati.
Sezona se je za ekipo Williams začela slabše od pričakovanj, saj po prvi treh dirkah ostajajo edina ekipa brez osvojene točke. Brazilec, ki se je ob koncu lanske sezone upokojil, zamenjal pa ga je ruski dirkač Sergey Sirotkin verjame, da je eden izmed razlogov za slabše predstave tudi pomanjkanje denarnih sredstev v primerjavi z najboljšimi ekipami. Kljub temu, da so v lanskem letu povečali svoje prihodke, toda v precej manjši meri kot najboljše ekipe. To naj bi ekipo primoralo, da namesto dobro plačanih vrhunskih dirkačev izbere nekoliko neizkušena dirkača, ki pa sta v ekipo prinesla kar zajeten kup denarja.
Brazilec je tako dejal:
“Res je, da je ekipa imela določene finančne težave, zato so se za sezono 2018 odločili, da bodo na prvo mesto postavili denar. Toda to ni dovolj, da si lahko v takem športu kot je Formula 1 konkurenčen.”

“Kar lahko povem je, da imam z ekipo še vedno zelo dober odnos, zato resnično upam, da se bodo čim prej pobrali iz te situacije. Sem pa tudi vesel, da sem se lank odločil končati svojo kariero.”

Na vprašanje ali je bil njegov odhod iz ekipe zaradi zdajšnjih težav storjen ob idealnem trenutku je dejal:
“Ja izbral sem pravi trenutek in sedaj uživam v življenju . Seveda pa upam, da se bodo uspešno pobrali.”

Na vprašanje kaj si misli v boju za vrh in o dobrem začetku ekipe Ferrari je dejal:

“Če sem iskren, tega nisem pričakoval. Pričakoval sem, da bo Mercedes daleč spredaj. Celo Red Bull je zraven. To je dobro za celoten šport, saj ne zmaguje samo ena ekipa.”

“Vesel sem, da je Ferrari začel tako dobro. V Maranellu so v zadnjih dveh sezonah opravili številne spremembe in mnogi so meni, da so zadaj.”

“S tem so pokazali, da so velika skupina, ki zna skupaj delati zelo dobro. To me veseli, saj sem vedno bil navijač Ferrarija.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish