Massa: Rezultat na Madžarskem zgolj slučaj

Avtor prispevka: , objavljeno 29. julija 2015 .

Felipe Massa pravi, da je bil rezultat na Madžarskem, kjer sta Williamsova dirkača ostala brez točk za svetovno prvenstvo, medtem ko sta se še tri tedne prej v Silverstonu borila za zmago, zgolj slučaj. Massa je dirko končal dvanajsti, Valtteri Bottas pa mesto za njim.

Brazilec je o težavah dejal: “Tempo je bil zelo, zelo slab, a ne vem, zakaj. Bili smo počasni v ozadju v gneči, še posebej s srednjimi pnevmatikami. Nisem mogel dirkati na polno, pogrešali smo splošen oprijem dirkalnika. Po mojem je bil najboljši del dirke na koncu, ko sem namestil mehke pnevmatike, a tudi takrat nisem bil pretirano hiter. Nisem mogel držati tempa in to vsekakor ni dobro.”

Za Williamsov dirkalnik se tako ali tako ni pričakovalo, da mu bo steza v Hungaroringu ustrezala, saj obema dirkačema ni uspelo osvojiti točk že na ozkih ulicah Monaka. Rob Smedley, šef ekipe, pa meni: “Ne rabimo se osredotočati na vrsto steze, na kateri dirkamo. Vedeli smo, da dirkališče ne bo naše najboljše, a cel vikend nismo bili tako slabi kot v nedeljo, zato moramo naprej pogledati in hkrati razumeti, kaj je šlo narobe. Hladnejše temperature so vplivale na več stvari, posledično smo imeli večjo obrabo in druge težave.”

Massa kljub vsemu upa, da je bil slabši rezultat zgolj slučaj in bodo po poletnem premoru v Belgiji udarili nazaj. “Sem sto odstotno prepričan, da take predstave ne bomo gledali na vsaki dirki. Prejšnji dirkaški vikend smo bili zelo močni, saj smo se borili za stopničke oz. celo prvo mesto. Moramo pa razumeti, da prihaja še eno počasno dirkališče, tj. Singapur, zato moramo narediti vse, da bomo čim bolj konkurenčni,” je zaključil.

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo