Massa potrdil svoj odhod iz Ferrarija

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2013 .

 

Felipe Massa je potrdil, da se bo ob koncu letošnje sezone razšel s svojim dolgoletnim delodajalcem, moštvom Ferrari.

Brazilec je za italijansko moštvo dirkal osem let, v zadnjih tednih pa se je znašel pod vse večjim pritiskom. Njegov odhod navidez odpira vrata vrnitvi Kimija Raikkonena.

“Od leta 2014 naprej ne bom več dirkal za Ferrari,” je potrdil Massa, ki se je ekipi zahvalil za vse zmage, svoji družini in sponzorjem pa za podporo. Brazilec je dodal, da se bo zaenkrat osredotočil na čim boljše rezultate na zadnjih sedmih dirkah letošnje sezone, zatem pa se nikakor še ne namerava posloviti od najhitrejšega cirkusa. “Za prihodnjo sezono bi si rad našel moštvo, ki mi bo nudilo konkurenčen dirkalnik s katerim bom lahko zmagoval, ter se boril za prvenstvo, ki ostaja moj največji cilj,” je zaključil.

Massa je v formulo ena vstopil z moštvom Sauber leta 2002, kjer je pritegnil pozornost šefov Ferrarija. Leto kasneje se je preselil v Maranello, kjer je moštvu pomagal kot testni dirkač. Leta 2006 je napredoval v rednega dirkača in zabeležil prvo zmago na VN Turčije. Vrhunec pri Ferrariju je dosegel v sezoni 2008, kjer mu je do naslova svetovnega prvaka zmanjkalo le nekaj metrov. V sezoni 2009 je njegova kariera začasno obstala, potem ko si je na VN Madžarske poškodoval glavo. Kljub strašni poškodbi se je Brazilec vrnil, toda zmagovalec enajstih dirk za veliko nagrado od takrat ni več pokazal forme, kot smo ji bili priča pred nesrečo.

Foto: Ferrari