Massa o aferi Crashgate: Alonso je vedel vse!

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2014 .

Zdaj že nekdanji dirkač moštva Ferrari, Felipe Massa je prepričan, da je Fernando Alonso vedel za načrt moštva Renault, ki ga je leta 2008 na dirki v Singapurju popaljal do zmage.

Nelson Piquet, Alonsov moštveni kolega, je po navodilih Flavia Briatoreja in Pata Symondsa v 14. krogu dirke namerno trčil v zaščitno ogrado, zaradi česar je na stezo zapeljal varnostni avto. Alonso, ki je tik pred tem kot edini opravil s postankom v boksih, se je na račun tega zavihtel v vodstvo in na koncu tudi zmagal.

Massa, ki je ob koncu lanske sezone zapustil Ferrari je dejal, da je Alonso vedel za načrt, ki sta ga skovala Briatore in Symonds, čeprav mu Alonso tega ni priznal.

Sumi, da je šlo za načrtovano nesrečo, so bili potrjeni skoraj leto kasneje, FIA pa je Flavia Briatoreja ter PAta Symondsa izobčila iz formule ena, obenem pa so verjeli Alonsovemu pričanju, da za načrt ni vedel s čimer se je izognil sankcijam.

Symonds se je od takrat že vrnil v formulo ena in je zdaj zaposlen v moštvu Williams, kamor je prestopil Massa. “Zagotovo se bom o tem pogovoril z njim,” je dejal Massa, “toda prepričan sem, da v vsem tem ni bil glavni. Včasih morajo ljudje odslužiti večjo kazen, kot so si jo zaslužili. Vem kako gre v takšnih situacijah v tem športu in zagotovo se bom o tem pogovoril z njim.”

Massa je na omenjeni dirki, zaradi zapletov pri postanku med varnostnim avtomobilom, ostal brez točk. Zaradi točk, ki jih je izgubil v boju z Lewisom Hamiltonom pa so ga na koncu stale naslova svetovnega prvaka. Zato tudi ne čudi, da je Brazilec mnenja, da bi morala FIA razveljaviti rezultate dirke.