Marussia zaprla vrata

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2014 .

Kljub temu, da so se pri Marussii zelo trudili najti kupca za njihovo ekipo in jo tako zopet postaviti na startno vrsto, jim to ni uspelo. Službo je tako izgubilo približno 200 ljudi, svetovalec iz FRP svetovalne hiše LLP Geoff Rowley pa je ob tem dejal: »Zelo so se trudili, da bi jim uspelo.

Imajo dober posel, ki je v Veliki Britaniji in nasploh v moto športu zelo cenjen, a kljub temu so morali zapreti vrata. V kratkem času so sicer naredili velik napredek, a bilo je prepozno. Žal ni druge rešitve kot ta, zaradi česar ekipa nikakor ne more več nadaljvati s svojim delo. Ob tem bi se radi še zahvalili ekipi za podporo v tem težkem procesu.«

Geoff je za konec dejal, da ekipe tako ne bomo videli na zadnjih dveh dirkah v Sao Paulu in Abu Dhabiju. Ekipa Marussia je nastala leta 2010, ko so prevzeli Virgin Racing, svoje prve točke pa so osvojili ravno v Monaku letos, zaradi česar bi ob koncu sezone lahko dobili nekaj več denarja. Kljub vsemu pa so stroški v F1 vse večji, proračuni ekipa pa ne rastejo dovolj hitro in rezultat je tu.

Foto: Marussia