Maruqez: Nisem si mislil, da bo sekal

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2015 .

Marc Marquez, ki je dirkaški konec tedna v Assnu začel s padcem na prvem prostem treningu, je na dirki s starim okvirjem motorja našel tudi staro formo. Španec je bil na štartu nekoliko bolj zadržan, kot ponavadi, nato pa je na drugem mestu sledil Valentinu Rossiju in načrtoval napad v zadnji šikani. Prav tam pa je bila dirka na koncu tudi odločena, a je vendarle Rossi uspel stopiti na najvišjo stopničko na odru za zmagovalcem. Z mlajšim tekmecem sta namreč trčila, Italijan pa je obvozil zadnji ovinek in dirkača Honde prehitel do cilja.

“Občutki so nepopisni. Zares sem vesel, da se nam je uspelo vrniti na vrh. Vrnili smo se tako, da smo se borili za zmago, kar je najpomembneje. Z rezultatom sem zadovoljen, saj mi tu ponavadi ni šlo dobro,” je po osvojenem drugem mestu dejal Maruqez.

“Na motorju sem spet užival, a na nekaj področjih se moramo še izboljšati. Med dirko sem bil nekoliko bolj zadržan, medtem pa sem preučeval Valentinovo linijo in iskal mesto, kjer bi ga lahko napadel. Tri kroge pred koncem sem naredil napako, a sem se vrnil v boj. Celo dirko sem študiral zadnjo šikano, vedel sem, kam moram zapeljati, da mu bo zmanjkalo prostora, toda nisem si mislil, da bo sekal šikano. Na koncu koncev imam občutek, kot da bi zmagal, toda pet točk mi ne pomeni tako veliko.

Pomembneje je, da sem se z ekipo vrnil v vrh, še posebej na stezi, kjer nam prej ni šlo. Užival sem na stezi in na motorju. Danes mi je Rossi dal lekcijo iz motokrosa, zdaj pa gremo v Nemčijo!” Je še dejal Španec, ki zdaj za vodilnim Rossijem v skupnem seštevku zaostaja 74 točk.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo