Martin zaradi težav z živcem ni čutil roke

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2022 .

Jorge Martin je razkril, da ima od grozljivega padca na treningu za VN Portugalske lani, težave z živcem v desni roki. Španec že petič letos ni osvojil točk, po padcu na dirki v Le Mansu pa je pojasnil, da mu je desna roka otrpnila, tako da ni imel občutka pri pospeševanju in zaviranju, zaradi težave pa se bo oglasil pri zdravniku.

“Od lani imam težave z živcem v roki, ki mi pogosto zaspi,” je pojasnil Martin. “Poskušal sem dirkati naprej, toda od tretjega kroga nisem čutil ročice za plin in zavoro. Nisem vedel, koliko plina sem odprl, ali koliko sem zaviral, poskušal sem le pripeljati do cilja. Lani sem s tem imel veliko težav, potem pa se je vse skupaj po nekaj terapijah izboljšalo. To je bilo prvič letos, da sem imel te težave in to je bila edina težava danes. Mislil sem, da sem močan. Dirko sem začel slabo, toda potem sem začel pridobivati mesta, dokler ni prišla ta težava.”

Martin velja za enega izmed kandidatov za sedež v tovarniški ekipi Ducatija, a sta njegova tekmeca Jack Miller in Enea Bastianini v Le Mansu dirko končala na stopničkah, sam pa je zabeležil dolg niz brez osvojenih točk, zaradi česar je v točkovanju prvenstva zdrsnil na petnajsto mesto. “Enea in tovarniška Ducatija so v dobri formi. Mislim, da sem bil ta konec tedna v prav tako dobri formi, le na dirki sem imel to težavo. A dejstvo je, da bom moral pokazati rezultate. Rad bi ostal pri Ducatiju, vendar pa je zame v tem trenutku to, da se vrnem na svoj nivo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish