Martin verjame v naslov: Prvenstvo je povsem odprto

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Jorge Martin verjame, da lahko v letošnji sezoni postane svetovni prvak potem, ko je z drugim mestom zaostanek za vodilnim Francescom Bagnajo zmanjšal na 13 točk.

Španec, ki je po dirki priznal, da je bila odločitev o uporabiti srednje trdote zadnje pnevmatike napaka se je v prvi polovici večino časa boril za drugo mesto z Bagnajo. Ko se je zdelo, da bo dvoboj pripadel italijanskemu dirkaču je ta v petem zavoju štirinajstega kroga storil napako ter tako Špancu omogočil, da je z drugim mestom zaostanek zmanjšal na le 13 točk.

“Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo. Bila je zelo zahtevna dirka. Odločitev za uporabo srednje trdote pnevmatike je bila napačna. Po koncu sem bil povsem dehidriran in komaj stal na nogah. Glede na situacijo je bilo zelo pomembno doseči to drugo mesto.”

“V uvodu sem uspel prehiteti Pecca, a se mu nisem uspel oddaljiti. V nadaljevanju me je prehitel, a nato storil napako in padel. Zadnjih pet, šest krogov je bilo še posebej zahtevnih, saj sem bil že povsem izmučen. To je bil tudi razlog za napake. Fabio me je dohitel in prehitel, a sem uspel pridobiti drugo mesto nazaj, saj sem se zavedal kako pomembnosti dodatnih petih točk.”

“Prvenstvo je sedaj povsem odprto. Sam sem že osredotočen na dirko na Japonskem kjer se želim boriti za zmago. Steza nam ustreza, lani smo tam dosegli odličen rezultat (tretje mesto).”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj