Martin razkril zakaj je izbral Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2022 .

Jorge Martin je bil eden izmed dirkačev, ki so zaznamovali minulo sezono razreda MotoGP. Španec je že v svoji krstni sezoni upravičil zaupanje Ducatija ter besede številnih, ki so že pred pričetkom sezone opozarjali nanj. Martin je nase s svojo hitrostjo opozoril že v nižjih kategorijah. Že na svoji drugi dirki v razredu MotoGP je stopil na oder za zmagovalce, v Avstriji pa slavil svojo prvo zmago. Padec na treningu pred dirko na Portugalskem zaradi katerega je izpustil štiri dirke pa sta mu onemogočila, da bi sezono sicer kot najboljši novinec zaključil še višje od devetega mesta.

Martin se lani ni izkazal samo kot zelo hiter, ampak tudi inteligenten dirkač. Sam veliko zaslug za svoj uspeh, poleg ekipe, ki jo ima okoli sebe pripisuje tudi odločitvi, da zapusti KTM ter se preseli k Ducatiju.

“Lahko bi prestopil praktično v katerokoli moštvo. Ne ravno v tovarniško moštvo, ampak bi imel tovarniški motocikel. Na koncu sem se odločil, da bo moja najboljša športna, ne finančna odločitev prestop k Ducatiju. Zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo. Pramac je bila najboljša izbira, saj imamo na voljo tovarniški motocikel. Morda niso vsi deli povsem enaki, toda večina je. Podpora tovarniškega moštva je izjemna, morda najboljša med vsemi moštvi v MotoGP.

Razlog za izbiro Ducatija v njihovi mentaliteti

Poleg izjemne podpore tovarniškega moštva je Španec pohvalil tudi samo mentaliteto ter vzdušje znotraj moštva. Strast, ki mu pomaga ostati motiviran.

“Vzdušje v moštvu je izjemno. Veliko je to odvisno tudi od samega dirkača. Sam poskušam ustvariti zelo družinsko atmosfero znotraj moštva. To je zame ključno, saj moramo zaupati drug drugemu in na lep način komunicirati kadar gre kaj narobe.”

“Pomembno je torej, da zmagamo in izgubimo kot ekipa. Pramac je torej mesto, ki mi tudi v prihodnji sezoni omogoča, da se veliko naučim ter imam možnost zmagovati.”

“Največja razlika med moštvi je iz kje prihajajo ljudje. Ali so to Japonci ali Italijani. Dobro je delati z Italijani, saj so zelo hitri, hitro najdejo rešitev, morda ta sprva sicer ni najboljša. Zame je pomembno, da lahko, ko pride do težav hitro preizkusim nove stvari. Japonci so morda nekoliko počasnejši pri iskanju rešitev toda, ko jo najdejo je ta skoraj vedno zelo dobra. Pri KTM so stvari pri iskanju rešitev nekje vmes. Italijanski stil mi ustreza, saj je podoben španskemu. Tu so precej bolj pomembni odnosi ter kemija znotraj moštva. To pa ustreza mojemu značaju.

Sezona polna vzponov

Odlično sodelovanje Martina in moštva je pomenilo odlično sezono – poleg zmage se je še trikrat zavihtel na oder za zmagovalce. Rezultati, ki so presenetili tudi njega samega.

“Nisem pričakoval, da bom zmagal že v prvi sezoni. Pred začetkom sem se nadejal boja za TOP 6, morda proti koncu sezone biti blizu odra za zmagovalce. Nam pa je že na drugi dirki uspelo osvojiti najboljši štartni se uvrstiti na oder za zmagovalce. Zmaga v Avstriji, prva za Pramac v petindvajsetih letih. Neverjetno, takrat sem se počutil kot pravi zvezdnik. Na koncu sem postal celo novinec leta.”

“Nekoliko mi je žal le za padec na Portugalskem. Poškodba je nekoliko ustavila moj hiter napredek. Kljub temu pa sem se iz tega veliko naučil. Minula sezona je bila tako najboljša kot najslabša v moji karieri. Težko je bilo priti na to raven, še težje bo tu ostati. Lani sem bil novinec in sem lahko nastopal pod nekoliko manjšim pritiskom. Tudi, če sem storil kakšno napako sem jo lahko upravičil s tem. Letos temu ne bo tako.”

Cilji za prihodnjo sezono so jasni

Sedaj je čas za naslednji korak. Težko je sicer že zdaj definirati cilje. Če nam uspejo dobra predsezonska testiranja in se bom še nekoliko bolj spoprijateljil z motociklom lahko ciljamo na skupno uvrstitev med TOP 5. To bo zelo pomembno. Če bomo ob koncu leta tam pomeni, da bomo blizu najboljšim trem. Torej cilj je bolj za zmage ter uvrstitve na oder za zmagovalce. Želimo si, da bomo prav na vseh dirkah v ospredju.”

“Želim biti povsem iskren, cilj za leto 2023 je biti v tovarniškem moštvu. Na koncu je tako dirkač, ki zmagujejo so v tovarniškem moštvu. Zelo sem srečen v Pramacu je najboljše moštvu zame v tem trenutku. Toda, če želiš dosegati tiste najboljše rezultate potem moraš biti v tovarniški ekipi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish