Martin: Niso nas premagali na stezi, prvenstvo je odločila slaba guma

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2023 .

Jorge Martin je za skromen rezultat na dirki MotoGP v Katarju, zaradi katerega ima le še slabe možnosti, da postane svetovni prvak, pokazal na “slabo” zadnjo gumo, zaradi katere ni uspel ponoviti ritma, ki ga je kazal na sobotni šprinterski preizkušnji.

Španec je v soboto zmagal in prepolovil prednost Pecca Bagnaie, na nedeljski dirki pa je že na štartu padel na osmo mesto in v cilj pripeljal na skromnem desetem mestu, medtem ko je Bagnaia končal na drugem, ter prednost v razvrstitvi prvenstva povečal na enaindvajset točk. Na sporedu je le še dirka v Valencii, kjer je na voljo največ 37 točk.

“Videli ste, da sem že na štartu imel težave, ko se je guma zavrtela v prazno,” je pojasnil Martin. “Zadnja guma danes preprosto ni delovala. Razočaran sem, ker je prvenstvo odločila slaba guma. Toda to se mi je zgodilo, škoda, vendar je, kar je.”

Dirkač ekipe Pramac je v soboto na enaki trdoti gum odpeljal najhitrejši krog s časom 1:53.355, danes pa je uspel najhitreje odpeljati v 1:53.693, kar je bil enajsti najhitrejši čas dirke, medtem ko je Enea Bastianini z enako izbiro gum v zadnjem krogu postavil najhitrejši čas kroga, 1:52.978.

“Imel sem veliko težav. Nisem imel oprijema na zadnji gumi. Nisem mogel zavirati, niti zavijati, niti pospeševati. Bilo je, kot da bi vozil po mokri stezi. S svojimi izkušnjami sem lahko osvojil vsaj nekaj točk, čeprav ni bilo lahko. Zdaj gremo naprej in upam, da mi v Valencii vendarle uspe. Tam se lahko zgodi kar koli. Pecco lahko stori napako, zagotovo lahko zmagam na obeh dirkah, vendar le, če ne bom dobil slabe gume, kot danes. Naslov še ni odločen vendar bi bila lahko razlika pred dirko v Valencii manjša, kot je zdaj, zaradi slabe gume. Rahlo sem razočaran in čutim, da nas niso premagali na stezi, temveč izven nje. Zato ostajam sproščen in mislim, da si zaslužim naslov prvaka.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje