Martin: Bil sem pametnejši od Aleixa

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2023 .

Jorge Martin je dejal, da je bil na sprint dirki MotoGP v Austinu sicer počasnejši od Aleixa Espargaroja, a je dirkača Aprilie uspel premagati s pametno pripravljenim prehitevanjem. Espargaro pa je dejal, da je bil v dvoboju za stopničke preveč “čist”.

Martin je kljub bolezni in dvema padcema na kvalifikacijah za VN Amerik na sobotni sprint dirki pokazal odlično formo, ter se z dvanajstega štartnega mesta prebil do tretjega.

“Na kvalifikacijah sem imel veliko težav,” je pojasnil Martin. “Na tretjem treningu sem imel dober občutek in sem bil prepričan, da se bom lahko boril z najhitrejšimi. Antibiotiki so opravili svoje delo, vendar sem na dirki imel več težav s svojim fizičnim stanjem. Kljub temu sem dal vse od sebe. V petek sem se počutil slabše, kot v soboto, zato pričakujem, da se bom na dirki počutil še bolje in se bom lahko boril naprej.”

Martin je v zadnjih krogih uspel prehiteti Espargaroja na Apriliji in se prebiti na stopničke. “Po prehitevanju sem se počutil šibko. Čakal sem na ta manever. Vozil sem počasi in močno zaviral, kar sem lahko uporabil proti njemu, da sem ga premagal. Bil sem zelo počasen, vendar sem si vzel čas, da sem pripravil napad. Ni bilo lahko, vendar sem bil pametnejši od njega.”

Espargaro je sicer uspel udariti nazaj, a ga je Martin prisilil v napako. “Poizkusil sem vse, vendar sem bil preveč čist,” je povedal dirkač Aprilie. “Preveč je zaprl linijo in ker nisem želel, da bi trčila, nisem mogel zapeljati na notranjo stran ovinka. Vedel sem, da me bo prehitel po notranji strani, toda moraš poizkušati do konca dirke.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj