Martin: Bil sem blizu padca

Avtor prispevka: , objavljeno 18. junija 2023 .

Zmagovalec sobotne sprint dirke MotoGP v Nemčiji, Jorge Martin, se je v vodstvo prebil s spektakularnim prehitevanjem dveh dirkačev. Po dirki pa je Španec priznal, da je bil pri tem zelo blizu padca.

Martin je v četrtem krogu vozil za Francescom Bagnaio in Jackom Millerjem, v enajstem ovinku pa je izkoristil dvoboj vodilnih in se odpeljal pred njiju. “Nisem pričakoval, da bom prehitel oba. Videl sem, da je Pecco pripravljal prehitevanje, toda bila sta zelo hitra a sem kljub temu poizkusil. Bil sem zelo, zelo blizu padca, vendar mi je uspelo ostati na motorju,” je povedal dirkač Pramac Ducatija.

“Če hočeš zmagati na sprint dirki, moraš tvegati. Zato sem tvegal in tudi zmagal, kar je najpomembnejše,” je še dodal Španec, ki se je s petimi stopničkami izmed šestih sprint dirk pred nedeljsko dirko MotoGP za Veliko nagrado Nemčije povzpel na drugo mesto v točkovanju prvenstva. “Zdaj je moj cilj zmagati na nedeljski dirki. Toda v tem trenutku še ne razmišljam o naslovu prvaka. Poskušam biti hiter vsak konec tedna, kar nam za zdaj uspeva. Raje se zadovoljim s stopničkami ali točkami, kot pa da bi tvegal padec,” je še povedal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj