Marquezova vrnitev v Aragoniji še vedno buri duhove

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2022 .

Marc Marquez je v nedeljo na VN Aragonije nastopil na prvi dirki po 112 dneh odsotnosti, a je njegova dirka trajala manj kot pol kroga, za nameček pa se je Španec zapletel kar v dve trčenji, zaradi česar se je znašel pod plazom kritik.

Dirkač Honde je dirko začel s trinajstega mesta, a se je že v prvem ovinku prebil na šesto, dirke pa je bilo takorekoč konec na izhodu iz tretjega ovinka, ko je šestkratnemu svetovnemu prvaku MotoGP pri pospeševanju za trenutek zdrsnila zadnja guma, vanj pa je trčil Fabio Quartararo. Francoz je padel, pri tem pa se je prek njega s steze odkotalila njegova Yamaha.

“Prišlo je do manjšega zdrsa, kar je navadno v prvih krogih s hladnimi gumami,” je pojasnil Marquez. “Zaprl sem plin, težava pa je bila, ker je bil Fabio izredno blizu mene, kot je to po navadi takoj po štartu. šlo je za nesrečen dirkaški incident.”

Marquez je izključil očitke, da je vozil preveč agresivno, čeprav je pridobil sedem mest. “Cilj je bil odpeljati čim več kilometrov in končati dirko, česar pa nismo dosegli. Štart je bil izjemen, vendar sem vozil le instinktivno. Zapeljal sem na zunanjo stran in na izhodu iz prvega ovinka prišel na šesto mesto. To je bilo malce nepričakovano, a se je nato v naslednjih dveh ovinkih vse zalomilo.”

Del Quartararojeve Yamahe se je zataknil v Marquezovo Hondo, kar je ob aktivaciji sistema za nastavitev višine na izhodu iz sedmega ovinka povzročilo delno blokado gume, zato je motocikel vlekel levo. “V petem ovinku sem začutil nekaj čudnega, vendar pa je bilo v naslednjem ovinku vse ok. V sedmem ovinku me je Nakagami prehitel po zunanji strani in zapeljal z idealne linije. Ko sem ga prehiteval nazaj, sem aktiviral holeshot in začutil, da je kolo začelo blokirati, motor pa je začel vleči v levo.”

Nakagami je zadel v Marquezov motor in padel, Španec pa je ob koncu kroga zapeljal v garažo in dirko končal, nato pa se je opravičil tako Nakagamiju, kot Quartararoju.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj