Marquezova prihodnost pri Hondi je odvisna od sezone 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2023 .

Šef Hondine MotoGP ekipe, Alberto Puig je priznal, da bodo rezultati letošnje sezone MotoGP določili kakšna bo prihodnost Marca Marqueza.

Osemkratni svetovni prvak vstopa v deseto sezono MotoGP, toda Honda se je v zadnjih sezonah, po njegovi poškodbi v Jerezu 2021, znašla v zatonu in po testiranjih sodeč bo tudi letos težko poseči po najvišjih rezultatih.

30-letni Marquez, ki v MotoGP še ni vozil drugega motocikla kot Hondo, ima z ekipo Repsol Honda sklenjeno pogodbo do konca 2025, toda če motocikel RC213V letos ne bo dovolj konkurenčen, bo v lovu na sedmi naslov prvaka razreda MotoGP morda srečo iskal drugje, kar bi mu omogočila konkurenčna klavzula v pogodbi.

Ob prestopu njegovega brata Alexa v ekipo Gresini, kjer na Ducatijevem motociklu kaže boljšo formo, so se takoj pojavile govorice, da bi na Ducati lahko sedel tudi Marc, a je to Puig zanikal. “To so le govorice. Marc je vse življenje dirkač Honde in Hondi je zelo hvaležen. Se pa vseeno zavedamo, da ga lahko izgubimo, če mu ne pripravimo zmagovalnega motocikla.

Rezultati letošnje sezone bi lahko določili Marcovo bližnjo prihodnost. Marc zelo dobro pozna Hondin motocikel in ve, da ne bomo obupali, dokler mu ne pripravimo motorja, kakršnega želi in si zasluži. Ne vem, kdaj bo to in če bo to pravočasno, da ga obdržimo, toda Honda sanja, da nas ne zapusti.”

Marquez bo, kot kaže, letos prvič po treh letih sezono začel brez operacij ali poškodb med zimskim premorom, na vprašanje, če bo moral prilagoditi tvegan slog vožnje, pa Puig odgovarja: “Marc je veliko krat padel tudi ko je imel najboljši motocikel, saj je to najboljši način, kako poiskati mejo. Telo ima spomin in Marc bo vedno s sabo nosil vse, kar je pretrpel zaradi poškodb. To pa ne pomeni, da ne bo tako hiter, kot prej, da bo počasnejši, bolj previden, manj agresiven, to le pomeni, da bomo gledali drugega Marca, kot smo gledali pred poškodbo. Star je 30 let in dobro ve, bolje kot kdo drug, kaj početi na stezi in kdaj tvegati, ter kdaj ne.”

Puig pa je dejal, da je potrebno Ducatiju, Apriliji in KTM-u čestitati za odlično opravljeno delo pri razvoju motociklov. “Svoje delo so opravili boljše, kot mi. Uspelo jim je najti vse trike, skrivnosti in bližnjice, da so izkoristili trenutna tehnična pravila, ter izdelali boljši motocikel, kot mi. Evropski proizvajalci so bolje reagirali, se bolje prilagodili, bili bolj kreativni in agresivni pri zasnovi motorje.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj