Marquezova prednja guma po zmagi povsem obrabljena

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2016 .

Marc Marquez je v Austinu ostal nepremagan že četrto sezono zapored. Za to je poskrbel z včerajšnjo dominantno zmago, v kateri je ključno vlogo igrala mehka prednja guma, za katero se ni odločil noben izmed njegovih neposrednih tekmecev.

“Na ogrevanjih pred dirko sem preizkusil srednje trdo zmes prednje gume, kakršno so vsi uporabljali, a mi ni bila všeč,” je pojasnil Španec.

“Rad bi se zahvalil Michelinu, da so se mi pomagali odločiti za mehko gumo. Do 12. kroga se je dobro držala, po dirki pa je bila povsem uničena. Vedel sem, da se bo izšlo morda le za las, zato sem poskušal izkoristiti prednost mehkejše zmesi in nabrati prednost na začetku dirke. Ves čas sem vozil na polno, saj nisem vedel, kdaj bo začela izgubljati oprijem. Pet krogov pred koncem pa sem začutil, da je z njo konec,” je pojasnil Marquez, ki je z drugo letošnjo zmago povečal vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. Zdaj ima 21 točk prednosti pred Jorgejem Lorenzom, ki je v Austinu v cilj pripeljal na drugem mestu in še 12 več pred Valentinom Rossijem, ki je na dirki padel.

“Iz moštva mi niso povedali, da je Rossi padel,” je pojasnil. “Naročil sem jim, naj mi sporočajo le razliko do drugouvrščenega. Videl sem le, da je bil najprej za mano Dovizioso, nato Lorenzo in kako je potem naraščala prednost.

Šele ko sem pripeljal v parc ferme, so mi povedali, da sta Dani in Dovi padla, in da je padel tudi Rossi. Seveda sem zadovoljen s takšno prednostjo. Res da je mimo šele tretja dirka, toda teh 21 točk prednosti je pomembnih zame in za moštvo. Drugi so naredili nekaj napak, ki sem jih uspel izkoristiti. V Evropi pa se vse lahko spremeni saj bo na naslednjih dirkah Jorge močan nasprotnik.

Poskušali bomo ohraniti prednost in jo na dirkah, ki nam ustrezajo še povečati,” je še dodal Marquez.

Foto: Honda

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo