Marquezova menjava motorja v skladu s pravili

Avtor prispevka: , objavljeno 18. julija 2016 .

V zadnjem času se ob vsaki zmagi Marca Marqueza na spletu pojavijo posnetki ali slike, na katerih naj bi bilo razvidno nekaj spornega. Tudi po senzacionalni zmagi v Nemčiji ni bilo nič drugače. Na Facebooku so se namreč pojavili posnetki, na katerih eden izmed Marquezovih mehanikov pred menjavo motorja v boksih drži stisnjeno ročico sklopke.

Komisarji so po dirki od Honde zahtevali telemetrične podatke, s katerim bi potrdili, da pri menjavi motocikla ni šlo za nič spornega.

Komentar ob objavljenem posnetku menjave motorja je namreč navajal, da so mehaniki Špancu motor držali pripravljen v prvi prestavi, zato pa naj bi mehanik, ki je držal motor, tudi držal stisnjeno ročico sklopke. Samo držanje ročice ni sporno, po pravilih, ki so v veljavo stopila ravno z dirko v Nemčiji, pa namreč ni dovoljeno, da bi mehaniki motor prestavili v katero koli prestavo.

A kljub vsemu je podrobnejši pregled posnetka jasno pokazal, da je prestavo izbral Marquez ob tem, ko je sedel na motor, kar je potrdila tudi telemetrija, zato je ta tema za komisarje zaključena.

 

1
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo