Marquezova hitrost za Rossija velika neznanka

Avtor prispevka: , objavljeno 19. avgusta 2016 .

Valentino Rossi po prvih dveh prostih treningih meni, da ima za zmago najboljše možnosti, poleg moštvenega tekmeca Jorgeja Lorenza in Andree Iannoneja, prav on, medtem ko je zanj forma Marca Marqueza za zdaj še velika neznanka. Dirkač Honde je bil na dopoldanskem treningu šele šesti, na popoldanskem treningu pa je postavil najhitrejši čas dneva, ki je bil boljši za desetinko sekunde od Lorenzovega časa.

Rossi je trening končal na petem mestu, Špančev hiter krog pa bi po njegovem mnenju lahko nakazoval, da bo vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva prav tako nevaren v boju za zmago v Brnu.

“Šest ali sedem dirkačev je tu kar hitrih,” je dejal Rossi. “V tem trenutku je hitrih šest ali sedem dirkačev. V tem trenutku imamo najboljši tempo jaz, Jorge in Iannone. Tudi Vinales ni slab, Dovizioso je hiter na novih gumah, nato pa ima nekaj težav. Največja neznanka pa je Marquez. Danes zjutraj ni bil preveč hiter, popoldan pa je imel veliko težav čez cel trening. Nato je uporabil druge gume in odpeljal dva fantastična kroga. Zaenkrat še ne vemo, kaj to pomeni, vendar če je lahko odpeljal ta dva kroga, je lahko hiter tudi na dirki. Očitno so našli rešitve za težave,” je še razmišljal Italijan.

Izbira gum bo tudi to nedeljo ključna, le da tokrat kaže, da bodo uporabno več različnih zmesi, kot ponavadi. “Izbira gum je zelo odprta. Na voljo imamo tri zmesi prednje in dve zmesi zadnje gume,” je pojasnil dirkač Yamahe. “To bo zelo pomembno. Dopoldan sem imel dober občutek. Zanimalo me je, kako se bodo obnesle gume, saj je imel Michelin v preteklosti veliko težav. Toda danes je bil občutek dober, časi krogov pa niso bili slabi. Čaka nas še nekaj dela, saj moramo izbrati prave gume,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha