Marqueza zavedli komisarji

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2018 .

Marc Marquez je pojasnil, da je potem, ko mu je pri postavljanju na štartu ugasnil motor, s strani sodnikov na stezi dobil dovoljenje, da dirko začne s svojega štartnega mesta. Njegovo izjavo podpira tudi dejstvo, da štart ni bil prekinjen, ko je opozoril na ugasnjen motor, in nakazuje na dejstvo, da sodniki v vsem kaosu niti sami niso vedeli, kam postaviti Španca.

“Ko sem pripeljal do štartnega mesta, mi je ugasnil motor, kar se mi sicer še nikoli ni zgodilo,” je pojasnil aktualni svetovni prvak, ki je kasneje med dirko dobil kazen vožnje skozi bokse.

“Dvignil sem roko in nihče ni reagiral, zato sem začel potiskati motocikel. Uspelo mi ga je zagnati, toda potem nisem vedel, kaj moram storiti. Vedel sem, da moraš zapustiti štartno vrsto, če ugasne motocikel, toda v mojem primeru sem ga znova zagnal. Sodnika, ki je povezan z vodstvom dirke, sem zato vprašal kam naj se postavim, v bokse ali na štartno vrsto.

Ni vedel, kaj se dogaja, v tistem trenutku pa je pristopil drugi sodnik in prijel motocikel, v tistem trenutku pa je prvi sodnik pokazal dvignjena palca, kar sem razumel kot da se smem postaviti na svoje štartno mesto.

Dirka se je začela, nato pa sem dobil kazen in nisem vedel zakaj, saj če ti sodnik reče, da nekaj smeš, kako potem lahko dobiš nekaj trenutkov kasneje kazen.”

Marqueza je podprl tudi šef moštva Honda, Alberto Puig, ki je dejal, da je zmeda na štartu in kazenska vožnja skozi bokse sprožila dogodke, ki so sledili. “Dirkač je ukrepal tako, kot je mislil, da je prav in dovoljeno,” je pojasnil. “Na svoje mesto se je vrnil, ker mu je to dovolil sodnik, s tem pa se je začela slaba dirka.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish