Marqueza presenetil najhitrejši čas treningov

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2021 .

Marc Marquez je najhitrejši dirkač po petkovih treningih razreda MotoGP pred dirko za VN Amerik. Dirkač Honde je sicer zmagal na šestih izmed sedmih dirk na tej stezi, zato njegova hitrost tu niti ni tako presenetljiva, kljub temu, da še vedno ni v popolni fizični formi.

Dirkač Repsol Honde je na pogled imel številne težave s svojo RC213V, po končanih treningih pa je tudi sam bil presenečen nad najhitrejšim časom. “Na motorju nisem imel dobrega občutka, toda v boksih sem videl, da sem najhitrejši,” je pojasnil Španec. “Po občutku, ki sem ga imel, bi rekel, da nisem peljal hitro, zato sem nekoliko presenečen. Zadovoljen sem z rezultatom, ne pa tudi z občutkom.”

Šestkratni svetovni prvak MotoGP je dejal, da je bil prvi ovinek nekoč njegova najmočnejša točka, tokrat pa tam izgublja največ časa. “Tudi v ovinkih 3, 4 in 5 ne uspem tako hitro spreminjatismeri, zato izgubljam.”

Sobota naj bi bila glede na vremenske napovedi deževna, prav to pa Marquez potrebuje. “Če bodo treningih mokri, bom lažje preživel ta konec tedna.”

Nekateri dirkači so bili ostri do steze COTA, saj se na stezi vsako leto pojavljajo večje grbine. Letos je po mnenju nekaterih steza že prenevarna za izvedbo dirke. Z njegovega stališča pa je situacija še toliko hujša, saj neravnine poslabšujejo njegove težave z ramo. “Steza mi je sicer všeč, toda grbine so res na meji. Vsako leto je hujše, toda v bodoče bodo morali ugotoviti, zakaj se pojavljajo in rešiti težave. Zdi se mi, da ne gre za neravnine v asfaltu, temveč v sami podlagi pod stezo, na katere morda vplivajo nalivi dežja.

Sicer pa smo z neravninami imeli težave tudi v preteklosti. Naprimer Laguna Seca 2013 je bila zelo grbinasta. Tudi v Indianapolisu so bile grbine, katere so skrili, ko so stezo obnovili. Vendar nekaj let je bilo podobno, kot tukaj. Steza je že tako fizično zelo zahtevna. Tudi če si v dobri fizični formi težko dirkaš celo dirko s hitrim tempom. Pred letošnjo sezono so obnovili hrbtno ravnino, kjer se zdaj lahko malce spočijemo na motorju, saj ni več tako grbinasta, kot prej.”

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish