MotoGP: Marqueza je v Sepangu kaznovala karma, ker se je poigraval s Quartararojem

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2019 .

Menedžer MotoGP moštva Petronas SRT, Wilco Zeelenberg je dejal, da je Marc Marquez na kvalifikacijah za VN Malezije padel, ker je želel zmesti Fabia Quartararoja, dirkača njegove ekipe. “Marc je poskušal zmesti Fabia in se močno udaril v glavo,” je dejal Zeelenberg. “Mislim, da ga je kaznovala karma. Fabio je na pole positionu, upam pa, da se Marc ni poškodoval. Toda ve, da je Fabio hiter, zato ga je poskušal zmesti.”

Marquez je po prvem hitrem krogu na kvalifikacijah zasedal peto mesto, pred drugim poizkusom pa je po njegovih besedah lovil zavetrje enega izmed počasnejših dirkačev Yamahe, saj je bil Quartararo prehiter. “Na nekaterih dirkališčih smo boljši in drugi dirkači lovijo naše zavetrje, na drugih moramo mi iskati zavetrje pri drugih,” je povedal. “Tokrat sem ujel Fabia, čeprav sem upal na koga drugega, saj je za njim s Hondo težko odpeljati dober krog. Dirkači Yamahe lahko z novo gumo zelo hitro spremenijo smer. Padel sem, ker sem poskušal posnemati Fabia,” je priznal Marquez, ki bo dirko v Sepangu začel z enajstega mesta, kar je njegovo najslabše izhodišče po VN Italije 2015, katero je ravno tako po padcu na kvalifikacijah začel s trinajstega mesta in predčasno končal s še enim padcem.

Jack Miller je Marqueza označil za sicer odličnega taktika, kateremu pa se je po njegovem mnenju taktiziranje danes sfižilo. “Najprej me je v prvem ovinku s steze zrinil Alex Rins, kot popolni idiot. Potem pa sem videl Marcov padec in tekoj sem vedel, kaj je storil. Predolgo se je zafrkaval, zato se mu je ohladila leva stran zadnje, asimetrične gume, zato je zdrsnila. Iz posnetka je bilo videti, da je bil padec grd, saj se mi uspel ujeti na roke. Padel je naravnost na obraz, tako da upam, da je z njim vse v redu. Težko je reči, kaj je počel. Nihče ne ve, razen njega. Imel je načrt in igral se je igro mačke z mišjo. Ponavadi je mojster taktiziranja, toda danes se mu je taktiziranje sfižilo.”