Marqueza je po padcu prestrašila izguba spomina

Avtor prispevka: , objavljeno 2. maja 2021 .

Marc Marquez je po padcu na tretjem prostem treningu za VN Španije za trenutek izgubil spomin, kar je svetovnega prvaka nekoliko prestrašilo.

Španec se je po nekaj mesecih okrevanja vrnil na mesto lanske nesreče, kjer si je zlomil roko in čeprav je v Portimau odpeljal celoten dirkaški konec tedna brez enega samega padca, se je ta osemkratnemu svetovnemu prvaku pripetil ravno v Jerezu.

Dirkač Honde je dejal, da je bilo le vprašanje časa, kdaj bo prišel kakšen padec. “Vedeli smo, da bom slej ko prej padel. Izbral sem le nerodno mesto. Vendar ko loviš hiter krog, odmisliš tveganje. V petek sem vozil z nekaj rezerve, v soboto pa sem poizkusil napasti dober čas kroga. Žal sem pri tem padel, padec pa ni bil majhen, saj sem v zaščitno ogrado priletel pri visoki hitrosti. K sreči pa se zaradi zračne blazine nisem poškodoval.

Po padcu so me odpeljali v zdravniški center, kjer so me pregledali. Počutil sem se dobro, kar je pokazal tudi pregled, zato sem se vrnil v svoj tovornjak. Tam sem sedel kakih deset minut in se počasi začel izgubljati. Malce sem se prestrašil, saj nisem vedel kaj se je zgodilo in kje sem. Poklical sem zdravnika in odpeljali so me v bolnišnico, kjer so opravili še en pregled vratu, glave in hrbta. Roka mi ni delala težav, ob tem pa bi rad poudaril, da dirkam in vozim na polno, ker so mi zdravniki pojasnili, da je kost desne roke povsem zaceljena in da imam enake možnosti, da pri padcu zdaj zlomim levo roko, kot desno.”

Marquez pa je pojasnil, da se je zaradi padca na treningu na kvalifikacijah odločil za mehkejšo gumo, ki ni bila najboljša izbira, temveč varnejša. “Padec je vplival name tudi na kvalifikacijah. Izbral sem mehko prednjo gumo, ker se mi zdi varnejša v levih ovinkih in ne zato, ker bi mi bolj ustrezala. Naredili smo napako, ker smo preveč gledali na zmanjšanje tveganja in ne na izboljšanje hitrosti. Ta konec tedna se počutim močnega in v soboto sem prvič dobil dober občutek na motorju, zato napako nekoliko obžalujem,” je še pojasnil.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj