Marqueza izgubljene točke ne skrbijo

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2016 .

Marc Marquez je sicer še vedno vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva razreda MotoGP, toda njegova prednost se je na zadnjih štirih dirkah zmanjšala z 59 na 43 točk. Drugo uvrščeni Valentino Rossi je samo na zadnji dirki nadoknadil sedem točk, kar pa Španca ne skrbi.

“Seveda bi raje videl, če bi se prednost povečala, toda na koncu koncev sem v Silverstonu izbral napačno gumo, v Misanu pa smo tako ali tako vedeli, da bomo izgubili, pa sem k sreči izgubil le sesem točk,” je dejal Marquez, ki je v Misanu izbral trdo prednjo gumo, ki mu ni omogočila boja za višja mesta, pa čeprav mu je izmed ponujenih najbolj ustrezala. “Izbral sem popolnoma drugače, kot ostali, toda nove gume, ki jo je ponudil Michelin, nisem mogel uporabiti. Z njo sem imel veliko težav in nikakor mi ni ustrezala. Trda guma tako morda ni bila dobra, a je bila najboljša izmed gum, ki sem jih imel na voljo. Ne vem zakaj, toda vozil sem tako hitro, kot na četrtem prostem treningu, drugi, še posebej Dani (Pedrosa), pa so lahko vozili hitreje,” je pojasnil Španec, ki je v prvih krogih dirke poskušal prehiteti Jorgeja Lorenza. “Čutil sem, da sem hiter. Ujel sem Lorenza in se vozil blizu Valentina potem pa sem videl, da je s takšno vožnjo več možnosti, da končam na tleh, kot pa na stopničkah,” je povedal.

“Kljub temu sem z rezultatom in zbranimi točkami zadovoljen. Seveda sem upal na stopničke, toda te niso bile dosegljive. Zdaj sledi dirka v Aragonu. Ta steza mi precej bolj ustreza. Vem da se s to izjavo izpostavljam pritiskom, toda mislim, da tam lahko pričakujemo boljši rezultat.

Če hočem postati prvak, je najbolj pomembno konstantno zbirati točke. V Misanu se nisem počutil najbolje in nisem hotel Rossiju kar tako podariti 20 točk. Do konca je še kar nekaj dirk in če bo treba tvegati, bomo lahko tvegali kasneje. Za zdaj pa je bolje izgubljati minimalno število točk,” je še dodal dirkač Honde, ki lovi svoj tretji naslov svetovnega prvaka razreda MotoGP.

 

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish