Marquez znova pred zdravnike: Kmalu bom lahko dirkal!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2021 .

Marc Marquez je izpustil testiranja MotoGP v Katarju minuli konec tedna, izpustil pa bo tudi zadnja tri dnevna, ki se začnejo v sredo. Kdaj se bo Španec lahko vrnil na motocikel uradno še ni znano, toda osemkratni svetovni prvak je od zadnjega zdravniškega pregleda stopnjeval treninge in zdaj pravi, da je le še vprašanje časa, kdaj bo spet sedel na motocikel, medtem pa je bil naveden tudi na uradnem seznamu nastopajočih dirkačev za prvo letošnjo dirko v Katarju, ki bo 28. marca. To seveda ne pomeni, da bo tam tudi nastopil.

“Še vedno ne vem, toda čutim, da bom kmalu lahko dirkal,” je povedal in pojasnil, da ga ta teden čaka nov zdravniški pregled, kjer bo znano še kaj več, medtem ko naj bi bila vrnitev vprašanje nekaj dni in ne več tednov. “Ta teden imam še en zdravniški pregled in takrat bomo videli, če vse poteka tako, kot je treba in če so mišice v dobrem stanju. Toda pri okrevanju nikoli ne veš. Zdaj je vrnitev vprašanje dni in ne več tednov, kot sem dejal 14 dni nazaj.”

Dirkač Honde je pojasnil, da se seveda ne bo takoj vrnil na motocikel razreda MotoGP, temveč bo prej nekaj krogov odpeljal na šibkejšem, cestnem motorju.

Marquez še nikdar v karieri ni izpustil zimskih testiranj, vendar verjame, da je razvoj motocikla v dobrih rokah. “Malce čudno je, ko veš, da na testiranjih ne boš preizkusil novosti, ki jih je pripravila Honda, toda vem, da pridno delajo s Stefanom (Bradlom), Polom (Espargarojem), mojim bratom Alexom in (Takaakijem) Nakagamijem, ki poskušajo izboljšati motor. Vem, da me v ekipi čakajo in poizkusil se bom vrniti takoj, ko bo to mogoče. Lahko rečem le, da se veselim vrnitve,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish