Marquez zdrs na dirki pripisal strahu pred Zarcom

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2017 .

Marc Marquez, ki je na dirki v Valenciji osvojil četrti naslov svetovnega prvaka, je pojasnil, da je zdrs med dirko, zaradi katerega je pristal na petem mestu in se nato po odstopu obeh tovarniških Ducatijev prebil do končnega tretjega mesta, bil posledica strahu pred morebitnim trčenjem z Johannom Zarcom.

Španec je za krono ltošnje sezone potreboval le uvrstitev v prvo enjsterico, pod pogojem, da bi Andrea Dovizioso zmagal in čeprav je kazalo, da se bo zadovoljil z drugim mestom za Zarcom, za katerim je vozil večji del dirke, je Španec sedem krogov pred koncem prehitel Francoza, a pri tem na zaviranju v prvi ovinek naredil napako in skorajda padel. Tudi tokrat je situacijo mojstrsko rešil in ostal na dveh kolesih, ter dirko končal na tretjem mestu. Po dirki je povedal, da je želel nekoliko prehitro pobegniti dirkaču Tech3 Yamahe, ki je v svoji prvi sezoni v razredu MotoGP pridobil sloves agresivnega dirkača.

“Vozil sem za Zarcom in videl sem, da lahko vozim hitreje,” je povedal Marquez. “Toda mislil sem si, da moram ostati miren. Ko sem prehitel Zarca sem posusil voziti čimhitreje, saj sem čutil, da sem hitrejši, pri tem pa me je bilo malce strah, da bi me Zarco poskušal prehiteti nazaj in bi zadela. Odločil sem se dati vse od sebe v tistem krogu, toda očitno sem poskušal malce preveč.”

Šestkratni svetovni prvak je zaviral prepozno, nato pa za kratek čas zdrsnil in tako, kot že mnogokrat doslej, motocikel med drsenjem postavil na kolesa s svojim kolenom in komolcem. Padca si Španec ni smel privoščiti, saj je Dovizioso v tem trenutku vozil v vodilni skupini. Toda Marquez je dejal, da je nemogoče ubrati taktiko brez kakršnega koli tveganja. “Med dirko sem poskušal ostati miren, ter nadzorovati situacijo. Toda imel sem dober občutek in odločil sem se voziti hitreje. Vendar pa mi je v prvem ovinku za trenutek popustila koncentracija na zaviranju in zamudil sem zavorno točko,” je še dodal Španec, ki je v svoji peti sezoni v kraljevem razredu svetovnega prvenstva v motociklizmu osvojil svoj četrti naslov.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish