Marquez zaradi pretresa možganov izpušča dirko MotoGP v Portimau

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2021 .

Marc Marquez ta konec tedna ne bo nastopil na dirki MotoGP v portugalskem Portimau, saj je v soboto pri treningu z motokros motorjem padel in utrpel pretres možganov.

Za dirkača Honde je to nov udarec po zlomu roke v Jerezu 2020, po katerem je potreboval tri operacije roke in se še po nekaj mesecih ni povsem vrnil v staro formo, čeprav je osemkratni svetovni prvak zmagal na obeh prejšnjih dirkah.

Po besedah Honde sicer gre za rahel pretres, a se danes še vedno ni počutil dobro, zato je opravil zdravniški pregled, zdravniki pa so mu iz previdnosti odsvetovali nastop na dirki na dirkališču Algarve.

Španec je letos skupaj zmagal na treh dirkah in čeprav je izpustil prvi dve dirki sezone, nato pa pred poletnim premorom zabeležil tri zaporedne odstope, se zdaj bori za skupno četrto mesto v končni razvrstitvi prvenstva.

Marquez računa na vrnitev na zadnji dirki sezone, ki bo prihodnji konec tedna v Valenciji. Honda za zdaj poleg novice o Marquezu še ni sporočila, če ga bo na dirki nadomeščal testni dirkač Stefan Bradl.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish