Marquez zadnjih 6 krogov le sedel na motorju

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2021 .

Marc Marquez je po dirki za VN Portugalske povedal, da je v zadnjih šestih krogih 25 krogov dolge dirke le še sedel na motorju, saj je bila njegova poškodovana desna roka povsem brez moči.

Španec je bil po prvem nastopu po lanski dirki v Jerezu, kjer se je poškodoval, zelo čustven, dirko, na kateri je želel le priti do cilja, pa je označil za največji korak naprej pri njegovem okrevanju.

“Ponavadi navzven ne kažem čustev, toda ko sem prispel v bokse, kjer so me čakali mehaniki, so čustva izbruhnila iz mene in nisem jih morgel brzdati,” je priznal Marquez. “Zelo dolgo sem sanjal ta dan, ko bom končal MotoGP dirko in to je največji korak naprej pri mojem okrevanju. To, da znova doživim občutek dirkača MotoGP, so bile moje sanje, katere sem danes dosegel. Seveda sem bil po dirki utrujein in izčrpan, toda čustva so vrela iz mene.

Najtežji del dirke so bili morda prvi krogi, ko se nisem počutil dobro. Zdelo se mi je, da nisem na pravem mestu. Nisem imel prave hitrosti, nisem imel nadzora nad motociklom in vsi so me začeli prehitevati. Ko sem se pomiril sem našel svoj mir in svoje mesto in počasi začel stopnjevati ritem, tako da sem na koncu dirke lahko odpeljal svoj najhitrejši krog.

Občutek je bil na koncu boljši, zato sem poskušal ujeti (Aleixa) Espargaroja, toda telo me je začelo opozarjati. Zadnjih šest krogov dirke sem le sedel na motociklu in poskušal končati dirko in to je bilo najbolj pomembno.

V cilj sem pripeljal 13 sekund za (Fabiom) Quartararojem, kar je neverjetno,” je še povedal Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish