Marquez za Lorenzom tvegal “preveč”

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2018 .

Marc Marquez je priznal, da je v zadnjih krogih dirke v Misanu na trenutke tvegal preveč, ko je lovil Jorgeja Lorenza, v boju za drugo mesto. Španca, ki bosta prihodnjo sezono moštvena kolega pri Hondi, sta se večji del dirke ogorčeno borila za drugo mesto, v drugi polovici dirke pa je slednji dvignil tempo in začel zmanjševati zaostanek za moštvenim kolegom Andreo Doviziosom, ki je vodil. A Italijanu se ni bilo treba braniti pred napadi Lorenza, saj je ta padel in tako Marquezu prepustil drugo mesto, s katerim je dirkač Honde prednost v točkovanju prvenstva povečal na 67 točk.

“Ko sem videl, da se Dovi oddaljuje, sem se poskušal držati Jorgeja in ga poskusiti prehiteti na koncu,” je povedal Marquez. “Toda bil sem na meji, na nekaj delih steze sem tvegal preveč, toda včasih, če ne odnehaš, lahko kaj pridobiš. Tokrat se nam je posrečilo in osvojili smo 20 točk. Sem smo prišli z 59 točkami prednosti, Misano pa zapuščamo s 67 točkami.

Toda priznam, proti koncu dirke sem tvegal preveč, boril sem se proti motorju. Ponavadi, ko voziš hitro, se na motorju počutiš vredu. Danes sem vozil hitro, a sem se boril sam s sabo.”

Čeprav je bil najhitrejši na jutranjih ogrevanjih pred dirko, pa Marquez ni bil prepričan v svoje zmožnosti na dirki, saj je steza nudila malo oprijema, zato pa je vedel, da bo težje nadoknadil zaostanek Honde na pospeševanjih v primerjavi z Ducatijem. “Na ogrevanjih sem bil hiter, toda vedel sem, da bo na dirki v ovinkih manj oprijema zaradi višjih temperatur, zaradi tega pa nisem mogel hitrosti prenesti skozi ovinek, razlika na ravninah pa je potem še večja. Poskusil sem jima slediti, biti agresiven v prvih krogih, saj sem vedel, da bosta danes malce hitrejša, toda Dovi je danes vozil popolno, brez napak.

Veliko sem izgubljal na obeh močnih pospeševanjih, nekaj pa mi je uspelo nadoknaditi na zaviranjih, toda težko je voziti tako celo dirko, vseh 27 krogov.”

Marquez je uspel prehiteti Lorenza, ki pa se je šest krogov kasneje prebil nazaj na drugo mesto. Dirkač Honde je začel počasi izgubljati stik z Lorenzom, ko je ta padel. “V tistem trenutku sem jima samo še sledil. Ni se mi zdelo mogoče, da bi ju lahko prehitel. Ko sem Jorgeja prehitel, je bilo to zaradi njegove napake. Potem sva se sicer borila tri ali štiri kroge, ker sem bil precej agresiven, toda ko sem vozil za njima, ju nisem mogel prehiteti,” je še dodal Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish