Marquez z rekordom kroga do najboljšega štartnega položaja v Portimau

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2023 .

Marc Marquez je z rekordom steze v Portimau (1.37.226) osvojil najboljši štartni položaj pred premierno sprint dirko v razredu MotoGP. Ob njem bosta s prve vrste pričela še Francesco Bagnaia ter Jorge Martin. Aktualni svetovni prvak je vodil povsem do zaključka, ko ga je s pomočjo zaveterja od Eneje Bastaianinija prehitel Marc Marquez.

Četrto štartno mesto bo zasedel domači adut Miguel Oliveira pred Jackom Millerjem, ki je v zaključku kvalifikacij padel. Za Avstralca je bil usoden tretji zavoj. Šesti čas je postavil Enea Bastaianini pred Maverickom Vinalesom ter dirkačema moštva Mooney VR46 Racing. Marco Bezzecchi je bil tokrat hitrejši od Luce Marinija. Deseto in enajsto mesto sta zasedla francoska dirkača Johann Zarco in Fabio Quartararo.

Svetovnega prvaka iz sezone 2021 tako danes popoldne na sprint dirki čaka veliko dela, če se želi vmešati v boj za najvišja mesta.

Najslabši med najhitrejšimi je Aleix Espargaro na dvanajstem mestu. Španec je bil poleg Millerja edini s padcem na današnjih kvalifikacijah, potem, ko je izgubil nadzor nad motociklom v trinajstem zavoju.

S trinajstega mesto bo dirko začel Alex Marquez pred Joanom Mirom ter Bradom Binderjem.

Rezultati sledijo…

Zelo zanimivo dogajanje smo spremljali že v počasnejši kvalifikacijski skupini iz katere sta se uspela prebiti z novim rekordom steze Marc Marquez ter Miguel Oliveria.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj