Marquez z novo-staro prednjo gumo spet v stari formi?

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2017 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je s padcem v Le Mansu zabeležil že drugi letošnji odstop, a zdaj, ko bodo dirkači od dirke v Mugellu naprej uporabljali lanskoletne prednje gume je Španec opozoril, da je znova našel zaupanje v prednji del svoje Honde RC213V. Marquez je pred prihodom v Italijo v Barceloni opravil testiranje, kjer je odpeljal še nekaj več krogov z gumami, za katere je glasovalo 20 izmed 23 dirkačev. “Pomembno je, da si povsem povrnem zaupanje v prednjo gumo in da bo ta nudila pravi občutek, saj sem tega pogrešal v tem prvem delu sezone,” je povedal.

“Številnih padcev nisem razumel, na testiranjih v Montmelu pa sem preizkusil tršo prednjo gumo, ki mi je dovolila, da sem vozil bolj tako, kot včasih. Povrnilo se mi je zaupanje v prednji del motocikla. Ne morem reči, ali sem bil hitrejši ali ne, saj sem bil hiter z obema gumama, toda zdaj vsaj malce bolje razumemo meje prednje gume.”

Dirkač Honde je lansko dirko za VN Italije končal 0.019 sekunde za Jorgejem Lorenzom, ki je zmago ujel na pospeševanju iz zadnjega ovinka. Letos pa Marquez meni, da so v njegovem taboru pripravljeni bolje. “Lani smo tu odpeljali čudovit konec tedna. Drugo mesto je bilo dobrodošlo, toda letos se veselim temu, da bom malce hitrejši, saj smo, kar se elektronike tiče, tokrat v boljši formi. Razplet konca tedna bo pokazal, kako visoko lahko posežemo, ali se bomo borili za zmago, ali za stopničke, toda cilj je vsekakor boj za zmago,” je še dodal.

Foto: Honda