Marquez: Vsi začenjamo z ničle, a Marc je favorit

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2023 .

Alex Marquez sezono 2023 začenja z novo ekipo na novem motociklu, v boju za naslov prvaka pa največ možnosti daje svojemu bratu, Marcu, ki bo letos v razredu MotoGP edini dirkač z več kot enim naslovom v elitnem razredu.

“Na začetku sezone smo vsi izenačeni,” je ob predstavitvi z novim moštvom Gresini dejal Marquez. “Vsi začenjamo z ničle, ne glede na to, kako se pišemo ali kateri motocikel vozimo. Za Ducatijem je zelo uspešna sezona, Honda pa je doživela sezono polno težav, zaradi katerih sem imel težave tudi sam.”

26-letni Alex je Hondo letos zamenjal za Ducati, katerega je preizkusil novembra lani v Valencii. Na testiranju je res da zasedel petnajsto mesto, toda z zaostankom 0.680 sekunde je vozil skoraj tako hitro, kot s Hondo med dirkaškim koncem tedna, ob tem pa razkril, da se na motorju ni počutil povsem udobno.

“Honda in Ducati sta si zelo različna, zato nisem pričakoval, da bom že v prvem krogu enako hiter, ali hitrejši, kot s Hondo,” je povedal. “Položaj sedenja na motorju mi ni ustrezal, zato niti nisem vozil precej samozavestno, toda časi krogov so bili hitri že od začetka, kar je zame dober znak.”

Marquez je pojasnil, da bo moral nekoliko prilagoditi svoj slog vožnje in se od drugih dirkačev, tudi od brata, naučiti še česa novega.

“Vemo, da je Marc najboljši na stezi. V žepu ima največ naslovov prvaka in zagotovo bo letos favorit,” je povedal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Albin Albert
8 mesecev pred

Seronja kak brat.