Marquez vs Lorenzo: Bomba deaktivirana…za zdaj

Avtor prispevka: , objavljeno 25. septembra 2018 .

Jorge Lorenzo je dirko v Aragoniji končal že v prvem ovinku, kjer ga je vrglo čez motor, ob pristanku pa je en prst izpahnil, drugega pa zlomil in za vsaj deset dni pristal v mavcu. A pravi šok je sledil kmalu po dirki, ko je Španec po obisku zdravniškega centra stopil pred novinarje in za padec okrivil svojega bodočega moštvenega kolega pri Hondi, Marca Marqueza, ter dejal, da mu je uničil dirko, stopalo in verjetno tudi nastop na naslednji dirki.

Toda to niti ni bilo prvič, da so se med španskim dvojcem pojavile napetosti, saj sta se denimo leta 2003 v Jerezu zapletla v dvoboj, po katerem je v parc fermeju med njima skoraj prišlo do fizičnega obračuna. Toda strasti so se do konca sezone že pomirile in čeprav je Jorge v dvoboju za naslov ostal praznih rok, sta skupaj slavila na odru za zmagovalce v Valenciji.

Sledilo je še nekaj trdih dvobojev in nesporazumov, brez hude krvi, vse do nedelje, ko je kazalo, da je prijateljstva med njima konec. Toda tudi tokrat sta Španca nesporazum očitno razčistila saj je Lorenzo na svojem twitter profilu zapisal: “Zdaj je moj pogled na incident razčiščen. Rad bi vam sporočil, da me je Marc popoldan poklical in me vprašal, kako sem. To je bilo zelo lepo od njega.”

Marc pa mu je zaželel čimprejšnje okrevanje, ter zapisal: “Se vidiva na Tajskem!!!”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish