Marquez: Vrnil se bom po 9. naslov prvaka!

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2020 .

Marc Marquez je na prvi letošnji dirki sezone v Jerezu po napaki v petem krogu uprizoril zastrašujočo demonstracijo svojih sposobnosti. Dirkač Honde se je rešil pred padcem in zapeljal na izletno cono, ter posledično zdrsnil povsem v ozadje na 18. mesto, nato pa se je v le nekaj krogih prebil mimo praktično vseh tekmecev in se 4 kroge pred koncem boril za neverjetno drugo mesto.

Ob formi, ki jo je pokazal v prejšnji sezoni, ko je vse dirke z izjemo ene, končal na prvih dveh mestih, je bila predstava v Jerezu še za stopnjo bolj zastrašujoča. Toda Španca je v Jerezu pred senzacionalnim rezultatom ustavil edini dirkač, ki mu je na vrhuncu kariere najbolj nevaren – on sam. 4 kroge pred koncem dirke je naredil še eno napako, katere pa žal ni uspel rešiti in ta ga je kaznovala za vse trenutke, ko se je kot maček rešil pred padcem, ali pa je padel in v bokse odkorakal povsem nepoškodovan.

Sreča spremlja hrabre, a Marqueza je v tistem trenutku v Jerezu tudi ta zapustila, saj ga je potem, ko ga je motor vrgel v zrak kot mnogokrat do zdaj, ob trdem pristanku na tla nesrečno zadelo prednje kolo motocikla in povzročilo zlom roke.

Za osemkratnega svetovnega prvaka je bila to, po številnih težavah z izpahi ram v preteklih sezonah, najhujša poškodba v zadnjih letih in ko je že kazalo, da se bo po nekaj izpuščenih dirkah vendarle vrnil, je smola udarila še enkrat. Med pripravami na vrnitev se je poškodba ponovila in pustila še hujše posledice, zaradi katerih bo moral dirkač Honde izpustiti celotno letošnjo sezono, zelo verjetno pa tudi nekaj priprav na prihodnjo, saj naj bi potreboval presaditev kosti.

Vse oči so zdaj vprte v Hondine in Marquezove kanale na socialnih omrežjih, kjer več ali manj vsi ljubitelji motociklističnega dirkanja čakamo na nove informacije o poteku celjenja. Ob tem se poleg vprašanja, kdaj se bo zvezdnik razreda MotoGP vrnil, poraja še bolj perče vprašanje, v kakšni formi se bo vrnil.

Ne na eno, ne na drugo, nima odgovora nihče, niti Marquez sam ne, je pa simpatični Španec v intervjuju za špansko Marco napovedal, da se namerava vrniti prihodnjo sezono in osvojiti deveti naslov prvaka. “Vsako leto začnem s ciljem, da osvojim deveti naslov svetovnega prvaka in tak je bil cilj tudi v letošnji sezoni,” je povedal. “Ni mi uspelo, vendar delam na tem, da se bom za naslov boril v prihodnji sezoni, čeprav vem, da mi tekmeci tega ne bodo olajšali.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish