Marquez v Nemčiji prvič brez fizičnih omejitev

Avtor prispevka: , objavljeno 18. junija 2021 .

Marc Marquez meni, da bo ta konec tedna, ko MotoGP nastopa na nemškem dirkališču Sachsenring, prvič po svoji vrnitvi dirkal brez fizičnih omejitev desne roke. Dirkač Honde se vse od dirke na Portugalskem, kjer se je po devetih mesecih vrnil na motocikel MotoGP, ubada s pomanjkanjem moči v operirani roki in gibljivosti v rami.

Španec je na dirkališču z desetimi levimi in le tremi desnimi ovinki zmagal na vseh dirkah na katerih je nastopil od leta 2010 in si pridobil naziv King of the Ring, oziroma Kralj Sachsenringa, zaradi postavitve steze pa bo tako problematična desna roka obremenjena manj. “Ta konec tedna se bom morda počutil bolje, kar se tiče rame in roke,” je povedal Marquez. “Upam, da na tem dirkališču ne bom čutil toliko omejitev, saj imamo veliko levih ovinkov in le tri desne, kjer me roka ovira. Torej lahko rečem, da bo to prva dirka, kjer ne bom čutil fizičnih omejitev.”

Kljub vsemu pa si šestkratni svetovni prvak MotoGP ne dela utvar, da bo njegova situacija povsem drugačna, vseeno pa verjame, da bo fizično stanje precej boljše kot na drugih dirkališčih.

Marquez se je po dirki v Barceloni udeležil testriranja, kjer je odpeljal kar 87 krogov. Zaradi tega je bil sicer kasneje utrujen, a je dejal, da je prejšnji petek sedel na motocikel in vozil brez večjih težav. “Test v Barceloni je bil pomemben,” je povedal. “Bil je pomemben za Hondo, pa tudi zame. Vozil sem brez pritiska časov krogov in preizkušal različne nastavitve ter novosti na motociklu, ki so se izkazale za dobre. Naslednjih nekaj dni sem bil izmučen, vendar sem naredil korak naprej.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish