MARQUEZ: V Mugellu nam nebo lahko

Avtor prispevka: , objavljeno 25. maja 2021 .

Marc Marquez se zaveda, da dirkaški vikend v Mugellu predvsem zaradi velikih hitrosti, ki jih tam dosegajo bo izredno naporen, saj to pomeni dodatno obremenitev pri zaviranju. Njegova sanacija poškodbe ni še takšna, da bi lahko zdržala velike fizične napore.

 “Razumem svoje fizične omejitve in vem, da ne bo najlažje med vikendom biti spredaj če bo suho,” je dejal Marc Marquez.

Marquez je še daleč od 100-odstotne pripravljenosti, če jo bo sploh možno kdaj doseči. Vrnitev po devetmesečnem premoru terja svoj davek. Njegova fizična moč mu ne dopušča njegove agresivne vožnje zato prihaja tudi do veliko padcev. Dirkališče v Mugellu je hitro in zahteva dobro fizično pripravljenost, saj je potrebno veliko moči pri zaviranju. Na Mugello ima Španec lepe spomine, saj je tam dosegel svojo prvo zmago v 125-kubičnem razredu leta 2010.

“V Franciji smo pokazali svoj potencial v mokrem in ta konec tedna v Mugellu moramo dobro delati od petka zjutraj, da bomo našli dober tempo skozi celotni vikend. Razumem svoje fizične omejitve in vem, da ne bo najlažje če bo proga suha. Dirka bo fizično bolj zahtevna, vendar mislim da lahko obvladam,” je še dodal Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish