Marquez: V mokrih razmerah se počutim bolje, druga štartna vrsta je, kot “sanje”

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2021 .

Marc Marquez je dosegel najboljši rezultat na kvalifikacijah po povratku po poškodbi na dirkališču v Le Mansu. Razmere na kvalifikacijah so bile težke in nepredvidljive, vendar Španec pravi da se v dežnih razmerah počuti izjemno.

Španec je bil nekaj časa v zadnjih kvalifikacijah celo na prvem mestu in malce je že zadišalo po senzaciji. Vendar so bili tudi drugi dirkači hitri na progi in končal je v drugi štartni vrsti. Dodal je, da je imel nekaj smole saj ni ujel še enega hitrega kroga in je kot prvi končal kvalifikacije. Vsi so izboljševali čase v zadnjem poskusu in možno bi bilo da bi ga tudi Marquez. Toda zadovoljen je z končnim rezultatom, saj se njegova forma vidno izboljšuje.

Marquez je to dokazal že na tretjem treningu, kjer ga je končal na prvem mestu. Na kvalifikacijah je bil tudi izjemno hiter in nekaj časa je kazalo celo na prvo štartno vrsto. Boril se je z najboljšimi in to je velik napredek. V mokrih razmerah je lažje voziti, saj telo ni tako obremenjeno. “Danes zjutraj smo se zbudili v deževno jutro. Očitno se v mokrih razmerah počutim bolj naravno in normalno kot v preteklosti, ker je potrebno manj fizične kondicije. To je nekaj, kar že pričakujemo. V kvalifikacijah nisem vozil tako slabo. Toda razmere na progi niso bile popolne.  Časi krogov so bili počasnejši, oprijem manjši. Najbolj se borimo v ovinku 1, 5 in 8. V ovinkih, ki grejo v levo se počutim bolje,” je po kvalifikacijah povedal Marc.

Po kvalifikacijah so Marqueza vprašali tudi, kje je trenutno njegova telesna pripravljenost in kolikšen odstotek bi mu dal. “Težko je reči ali razumeti, zlasti ker je v telovadnici nekaj mišic skoraj 80%. Ko govorim o mišicah, mislim na vso roko Nekaterih je 50%, vendar je odvisno od gibanja. Res je, da se na vseh ramenih bolj borim, še posebej na zadnji strani rame. Pred zimo sem operiral desno ramo. Ta poškodba še vedno ni stoodstotno obnovljena, ker je prišlo do poškodbe živca v rami,” je dejal Španec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj