Marquez v lovu na novo pogodbo s Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2018 .

Marc Marquez je razkril, da so se začela pogajanja za podaljšanje njegove pogodbe s Hondo. Tako kot večini dirkačev na štartni vrsti razreda MotoGP, tudi aktualnemu svetovnemu prvaku letos poteče pogodba. Maverick vinales je med prvimi dirkaši tovarniškega moštva napovedal novo dvoletno pogodbo z Yamaho.

Pred podpisom nove pogodbe pa je tako tudi Maruqez, za katerega se poleg Honde zanimajo tudi druga moštva, toda Španec vztraja, da ima Honda pri pogajanjih prioriteto, če bo seveda njihov motocikel ostal konkurenčen.

“Zdi se, kot da so pogodbe vsako leto hitreje podaljšane,” je dejal Marquez. “Začel sem pogovore s Hondo, s katero moramo doreči nekatere stvari, a se mi ne mudi podpisati nove pogodbe. Moja prioriteta je bila, da začnemo priprave na novo sezono in da se dobro počutim na motociklu. Želel sem videti izboljšanje ter oceniti, če so v moštvu upoštevali moje prošnje glede novega motocikla. Zame je vedno pomembno, da se na motociklu počutim dobro, ter da pri Hondi delajo na razvoju.

Moštvo zamenjaš, ko potrebuješ zunanjo motivacijo, da se lahko počutiš bolje in tako dosegaš boljše rezultate. Motivacije mi zaenkrat ne primanjkuje, rezultati pa prihajajo, kar pomeni, da sprememba ni potrebna. Za zdaj sem govoril le s Hondo, saj sem vedno dejal, da imajo prednost pri vsem,” je pojasnil šestkratni svetovni prvak.

Marquez je na testiranjih v Sepangu dosegel sedmi čas, ki je bil dobre pol sekunde slabši od kroga, ki ga je odpeljal najhitrejši dirkač, Jorge Lorenzo. Aktualni prvak je bil zadovoljen z napredkom. Ocenil je, da je letošnji motocikel najboljši, kar jih je imel na zimskih testiranjih, čeprav je agresivno pospeševanje še vedno ena izmed večjih težav.

“Glede na zadnjih nekaj zimskih testiranj je to do zdaj najboljši motocikel, kar sem jih imel. Leta 2016 smo imeli dobro osnovo, toda na prvem testiranju sem imel na ravninah težave s pospeševanjem. Tokrat pa je v prvih krogih z novim motociklom vse šlo precej lažje, tako da sem lahko celo preizkusil nove dele. Letošnjo sezono smo začeli bolje. Do zdaj smo napredovali na področju moči, imamo višjo končno hitrost, zdaj pa se moramo posvetiti še težavi pri odpiranju plina. Pogonski agregat je še vedno nekoliko preveč agresiven,” je še dodal Marquez.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish