Marquez v Katarju spet na tleh, rama povzroča več težav

Avtor prispevka: , objavljeno 23. februarja 2020 .

Marc Marquez je med drugim dnem testiranj razreda MotoGP v Katarju znova padel in pri tem dodobra uničil svoj motocikel. Aktualni svetovni prvak pa je že po prvem dnevu priznal, da ima zaradi same postavitve steze, ki je sestavljena iz veliko dolgih desnih zavojev, veliko več težav z ramo, ki po operaciji še ni povsem okrevala, kot na testiranjih v Sepangu.

Dirkač Honde je na kvalifikacijah za VN Malezije lani grdo padel in si delno izpahnil desno ramo, katero je kasneje tudi operiral, da bi preprečil nadaljnje izpahe. Na testiranjih v Maleziji ni bil v polni formi, po nekaterih informacijah pa naj bi moral znova pod nož zaradi poškodovanega živca, zaradi katerega zdravljenje traja precej dlje, kot je bilo pričakovano.

Marquez je na prvem dnevu testiranj v Katarju odpeljal 42 krogov in čeprav je za najboljšim časom zaostal za 0.361 sekunde, je priznal, da njegova forma ni nič boljša, kot v Kuala Lumpurju. “Testiranja smo začeli dobro, toda na tej progi imam več težav, kot v Maleziji,” je povedal in potrdil, da je obseg poškodb večji, kot je bilo sprva mišljeno. “Rad bi videl, da bi se moje fizično stanje od Sepanga popravilo, vendar imam poškodovan živec, celjenje pa traja več kot dva tedna. Veliko sem delal na moči drugih delov telesa, toda mišica v rami je v enakem stanju.”

Steza Losail pa po mnenju Marqueza dobro izpostavi tudi pomanjkljivosti motocikla. “Če je motocikel lažje obvladljiv, je tudi fizično manj zahteven. Toda Honda je eden izmed tistih motorjev, ki zahteva dobro fizično pripravljenost.”